Počasie vyhralo nad formulou 1. Pre silný dážď a záplavy zrušili Veľkú cenu Emilia Romagna

Pravda | 17.05.2023 13:32
Fw Ulygv Ww AE7ZEt Foto:
Pohľad za zaplavenú časť motoristického areálu v Imole.
Záplavy a stúpajúca hladina talianskej rieky Santerno a aj tri obete vyčíňania počasia sa postarali o to, že víkendová Veľká cena Emilia Romagna v seriáli formuly 1 v Imole bola zrušená.

Zamestnanci tímov dostali v stredu pokyn, aby sa zdržiavali mimo okruhu. Krátko po jednej popoludní zverejnilo vedenie F1 prostredníctvom sociálnych sietí, že v blížiacom sa víkendovom podujatí sa nebude pokračovať.

Krátko pred definitívnym verdiktom vyhlásil podľa agentúry DPA taliansky vicepremiér a minister dopravy Matteo Salvini k odloženiu pretekov.

Max Verstappen - VC Miami 2023 Čítajte viac Z deviateho miesta až k víťazstvu. Vražedné tempo Verstappena odrovnalo konkurenciu

V Emilia Romagna od utorka výdatne prší. Rieka Santnerno, ktorá sa nachádza hneď vedľa okruhu, dosiahla v noci na stredu tretí stupeň. V oblasti sú zaplavené domy a škody utrpela aj infraštruktúra.

„Na základe rokovaní medzi Formulou 1, prezidentom Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA), príslušnými orgánmi vrátane ministrov, prezidentom Talianskeho automotoklubu či prezidentom Regionu Emilia-Romagna bolo rozhodnuté, že sa víkendová veľká cena v Imole neuskutoční,“ uviedla F1 vo vyhlásení.

Vedenie šampionátu najrýchlejších kolies ďalej uviedlo že rozhodnutie padlo aj z toho dôvodu, že nie je možné bezpečne usporiadať preteky pre fanúšikov, tímy a personál. „Je to správne a zodpovedné vzhľadom k situácii, ktorej čelia mestá v regióne.“

F1 zatiaľ nespresnila, či sa budú preteky konať v náhradnom termíne.

Pretekárky v ženskom šampionáte F1 Academy Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Najmladšia má 16, najstaršia 25 rokov....