Vlhová posledné preteky nedokončila. Celkové druhé miesto neobhájila, na pódium sa však dostala

Pravda, SITA, TASR | 19.03.2023 09:18
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu v Soldeu.
Petra Vlhová nedokončila 1. kolo obrovského slalomu v Soldeu, keď neustála prejazd cez modrú bránku a spadla na vnútornej lyži.

Šanca na obhajobu celkovej druhej priečky Svetového pohára sa jej rozplynula, skončí na nej Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

Vypadla však aj Vlhovej prenasledovateľka v boji o celkové tretie miesto Talianka Federica Brignoneová, Liptáčka tak v hodnotení skončí na pódiu.

V hodnotení obrovského slalomu má Vlhová na druhom mieste 486 bodov, Gutová-Behramiová zaostáva len o štyri body, nasleduje Brignoneová (476).

vlhová Čítajte aj Sťahovala Shiffrinovej náskok, potom prišla chyba. Pozrite si, ako sa Vlhová rozlúčila so sezónou

Šancu preskočiť Vlhovú bude mať v 2. kole Marta Bassinová. Tá má momentálne v klasifikácii disciplíny 475 bodov. Talianka postúpila z tretieho miesta, na líderku Mikealu Shiffrinovú stráca 0,63 sekundy. Druhá je Kanaďanka Valerie Grenierová (stráca 62 stotín na Američanku).

Vlhová tak môže klesnúť v poradí až na 4. pozíciu, ak Švajčiarka Gutová-Behramiová a Bassinová dokončia druhú jazdu a skončia do 15. pozície.

V celkovom poradí SP už má dlhší čas istotu veľkého krištáľového glóbusu za triumf Shiffrinová, za ktorou sú so stratou viac ako 900 bodov Gutová-Behramiová a Vlhová. Nádeje na obrákové pódium sa rozplynuli Švédke Sare Hectorovej, ktorá prvú jazdu nedokončila.

Petra Vlhová Čítajte aj Soldeu v obrazoch: Vlhová zatínala päsť, Shiffrinová chlácholila smutnú hrdinku a žmurkala do objektívu

Petra Vlhová v tejto sezóne dosiahla dve víťazstvá, keď v januári ovládla slalom v rakúskom Flachau a v sobotu zvíťazila rovnako v slalome v Soldeu.

Svoje štatistiky si v ročníku vylepšila o deväť pódiových umiestnení, keď k dvom triumfom pridala dve druhé priečky a päť tretích. Okrem toho až osemkrát dokončila preteky SP na štvrtom stupienku.

Aktualizujeme…

Reakcie médií na triumf Vlhovej v Soldeu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Extratrieda, bezchybný finiš, najviac...
Francúzsko Lyžovanie MS obrovský slalom ženy 1. kolo Čítajte viac Prvé kolo obrovského slalomu v Soldeu sme sledovali ONLINE