Nezvestný český olympionik je mŕtvy. Polícia ho hľadala niekoľko mesiacov

Pravda | 10.03.2023 15:10
Antonín Hájek. Foto:
Antonín Hájek.
Možnosť, s ktorou sa muselo počítať, ale nechcel jej nikto veriť, sa stala realitou. Nezvestný český skokan na lyžiach Antonín Hájek je podľa informácii Blesku mŕtvy. Mal 35 rokov.

Polícia pátrala po českom rekordérovi v letoch na lyžiach od 2. októbra minulého roku. Podľa všetkého sa mal nachádzať v Malajzii. Príčina smrti olympionika z hier vo Vancouvri 2010 a Soči 2014 a neskôr trénera ženskej reprezentácie je neznáma.

Informáciu o jeho úmrtí potvrdil Zväz lyžiarov Českej republiky. „Zväz lyžiarov ČR v piatok 10. marca zasiahla zdrvujúca správa. Zomrel bývalý vynikajúci skokan na lyžiach, český rekordér a reprezentačný tréner Antonín Hájek. Jeho život vyhasol vo veku nedožitých 36 rokov. Česť jeho pamiatke,“ uviedla federácia v oficiálnom vyhlásení.

Antonín Hájek Čítajte viac Zmiznutý Čech sa nenašiel. Na povrch vyplávali škaredé veci zo súkromia

Rodák zo severočeského Frýdlantu, ktorý vyrastal v neďalekom skokanskom stredisku Harrachov, začal s milovaným športom v piatich rokoch a hneď prejavil svoj talent. V mládežníckych kategóriách patril medzi užšiu svetovú špičku.

Počas kariéry zaznamenal 111 štartov vo Svetovom pohári, zúčastnil sa aj dvoch majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní a štyroch MS v letoch na lyžiach.

V roku 2010 prepísal českú skokanskú históriu. Na MS v letoch v Planici doletel až na 236 metrov, čo bolo len tri metre za vtedajším svetovým rekordom. Dodnes je jeho výkon platným českým rekordom.

Slávni športovci, ktorí predali medaily z OH Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slávni hokejisti, boxeri či nezabudnuteľná...