Rozišla sa s frajerom? Skončí kvôli túžbe po dieťati? Vlhová odhaľuje súkromie

Pravda | 21.02.2023 13:26
Petra Vlhová, Michal Kyselica Foto:
Petra Vlhová so svojím priateľom Michalom Kyselicom.
Nie je vo svojej koži. O tom niet pochýb. Všimol si to každý expert i bežný fanúšik. Napokon, netaja to ani ľudia z najbližšieho okolia Petry Vlhovej.

„Je mi jej ľúto, lebo nemohla byť v najlepšej forme. Ak v nej nie je telo, prídu problémy aj so psychikou,“ vravel Mauro Pini v dejisku majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní.

Slová skúseného trénera slovenskej hviezdy zazneli po sobotňajšom slalome, ktorým Liptáčka zavŕšila svoje krátke pôsobenie na šampionáte.

Okrem slalomu sa postavila už len na štart obráku. Práve preto, že sa chcela sústrediť na svoje najsilnejšie disciplíny, vynechala Vlhová tie predošlé.

No úspora energie a viac času na prípravu jej nepomohlo. V obrovskom slalome obsadila siedme, v slalome piate miesto a z Francúzska odcestovala bez vytúženej medaily.

Najkrajšie exotické lyžiarky na MS 2023 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Vychádzajúce hviezdičky z lyžiarsky exotických...

Napriek tomu v cieli vravela: „Majstrovstvá sveta hodnotím dobre, v obrovskom slalome siedme miesto, v slalome piate. Nie je to zlá pozícia, stále som vpredu,“ bola Slovenka prekvapujúco pozitívna.

Realita je však taká, že fanúšikovská i odborná lyžiarska obec od nej očakávala podstatne viac. Do Méribelu odchádzala v pozícii favoritky – napriek tomu, že aj vo Svetovom pohári sa na stupienok pre víťazky naposledy postavila pred viac ako štyridsiatimi dňami (10. januára vyhrala slalom vo Flachau).

Vlhová však sklamala a na najlepšie nestačila. Napokon, v oboch disciplínach na MS bol jej odstup za víťazkou (Mikaelou Shiffrinovou resp. Laurence St. Germainovou) takmer sekundový.

Navyše, dobre sa to nevyvíja pre Slovenku ani vo Svetovom pohári. Na prvý pohľad síce vyzerá druhé miesto v celkovom hodnotení dobre, no jej strata na Shiffrinovú je priepastná – viac ako sedemsto bodov.

Aj preto sa vynárajú otázky, čo sa s jednou z najlepších športovkýň, aké kedy Slovensko malo, deje.

06. Vlhová Čítajte viac Odišla hlava, vyparil sa úsmev. Vlhová teraz musí nájsť samu seba

Stratila po splnení zlatej olympijskej misie motiváciu? Trápia ju zdravotné problémy? Prišli útrapy v súkromí?

Na prvú i druhú časť už Vlhová v minulosti dala odpovede. Priznala, že po Pekingu hľadala túžbu po úspechoch ťažšie, no napokon sa opäť naštartovala.

Pred MS zas priznala, že zdravotne nie je na tom ideálne, čo bol aj jeden z dôvodov, prečo chýbala na štartovej listine pre super G a alpskú kombináciu.

V Méribeli prišli na rad otázky na súkromie. V zákulisí totiž padali úvahy o tom, že rodáčka z Liptovského Mikuláša má problémy vo vzťahu s priateľom Michalom Kyselicom.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhovej nevyšiel vrchol sezóny. Z MS odchádza bez medaily, Shiffrinovú zdolal kanadský zázrak

To však jednoznačne vyvrátila. „Nikomu nemusím nič vysvetľovať, pretože žiadna kríza v našom vzťahu nie je. Ľudia by sa mali zamyslieť v prvom rade sami nad sebou, zbytočne riešia môj súkromný život,“ odpovedala Vlhová na otázku portálu sport24.sk.

Rovnako sa olympijská šampiónka a víťazka Svetového pohára postavila aj k poznámke o možnom založení rodiny.

Pre švajčiarsky denník Blick totiž prednedávnom uviedla, že si vie také niečo predstaviť pomerne skoro. Tentoraz však svoje vyjadrenie upravila.

„Povedala som síce, že už som staršia, to však neznamená, že už chcem rodiť a mať dieťa. Stále som mladá lyžiarka, chcem byť na kopci a súťažiť. V tomto ohľade vzniklo menšie nedorozumenie, ktoré týmto upravujem na pravú mieru,“ vysvetlila 27-ročná Vlhová.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

Na ňu aj jej súperky čaká ešte pomerne náročný záver sezóny. Svetový pohár bude pokračovať 23. – 26. februára v Crans Montane. Vo švajčiarskom stredisku sa pôjde zjazd a super G.

Po rýchlostných disciplínach bude nasledovať 10. a 11. marca obrovský slalom i slalom vo švédskom Aare. Nasledujúci týždeň sa sezóna skončí finálovým blokom v andorrskom Soldeu (13. – 19. marca).

Vlhová absolvuje všetky zvyšné podujatia.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ