Vulgárna oslava po Flachau? Vlhová to nedomyslela, znie z Česka

Pravda | 27.01.2023 08:30
Vlhová a Shiffrinová Foto: ,
Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
České stredisko Špindlerov Mlyn sa už nevie dočkať ďalšieho z mnohých súbojoch dvoch hviezdnych lyžiarok, Petry Vlhovej a Mikaely Shiffrinovej. Ich rivalitu opísala pre iSport.cz lyžiarska trénerka Eva Kurfürstová.

Autor rozhovoru neobišiel v jednej z otázok ani kontroverzný moment v podaní Vlhovej po jej prvom triumfe v novej sezóny, v slalome vo Flachau. Na videu, ktoré sa minulý víkend objavilo na sociálnych sieťach, odpovedala Slovenka na vulgárnu otázku fanúšikov.

„Čo hovoríte na to, ako sa Vlhová vo Flachau pripojila k urážlivému skandovaniu priaznivcov smerom k Shiffrinovej?“ opýtal sa portál Kurfürstovej. „Myslím, že to v ten okamžik nedomyslela. Bola v symbióze s fanúšikmi, ktorých tam mala veľmi veľa. A tí sa radovali,“ uviedla trénerka.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Dubovská? Vlhová? Nie, Česi fandia Shiffrinovej: Snáď sa jej to podarí!

Podľa nej odpovedala fanúšikom bez toho, aby domyslela význam celej situácie. „Jednoducho až po tom, keď ten malér vyšiel na svetlo sveta, uvedomila si, do čoho sa zapojila,“ povedala Kurfürstová s tým, že to bolo v podaní Vlhovej pod vplyvom eufórie.

Shiffrinová je v tejto sezóne suverénkou Svetového pohára. Už len zhoda nepriaznivých okolností ju môže pripraviť o zisk Veľkého krištáľového glóbusu a aj tých malých za slalom a obrovský slalom.

Shiffrin Zuzulová Čítajte viac Úprimný Zuzula: Shiffrinovci nám veľmi pomohli, nedám na nich dopustiť

V celkovom hodnotení má Američanka pred druhou Larou Gutovou-Behramiovou ohromný náskok 611 bodov. Shiffrinová sa bude cez víkend pokúšať o vyrovnanie historického rekordu Ingemara Stenmarka v počte víťazstiev vo Svetovom pohári – aktuálne jej k nemu chýbajú dva triumfy.

Kurfürstová tiež potvrdila, že rivalita vzájomná rivalita oboch pretekároch ich posúva k lepším výkonom. „Keď máte konkurenciu, tak máte pocit nervozity že tam je niekto, kto po vás ide, kto to vie. Viete, že keď nepredvediete výkon na hranici maxima, je tam dievča, ktorá vás výkonnostne zhltne,“ zhodnotila česká expertka.

Svetové lyžiarky bez kombinéz Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Corinne Suterová - Švajčiarsko

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ