Vlhová mu dala padáka. Magoni skončil aj pri jej rakúskej rivalke

Pravda | 23.01.2023 11:22, aktualizované: 
magoni, vlhová, liensbergerová Foto:
Dve bývalé zverenky. Po Petre Vlhovej skončil Livio Magoni aj u Kathariny Liensbergerovej.
Séria nevýrazných výsledkov ho stála hlavu. Lyžiarska veľmoc podobné zaváhania neodpúšťa.

Livio Magoni už nie je trénerom najlepšej rakúskej slalomárky Kathariny Liensbergerovej.

Ako dnes dopoludnia informovala rakúska televízia ORF, bývalý kouč Petry Vlhovej odovzdal v pondelok svoju rezignáciu vedeniu Rakúskeho lyžiarskeho zväzu (ÖSV).

odkaz
vlhova-program

„Nebolo plánované, že naša spolupráca sa skončí predčasne. Do situácie však zasiahli technické, logistické i organizačné nedorozumenia,“ povedal Magoni pre web ÖSV a dodal:

„Mrzí ma, že som v práci s Katharinou nenaplnil očakávania.“ Úradujúca majsterka sveta v slalome dosahovala pod vedením 59-ročného Taliana neuspokojivé výsledky.

Rakúsko Flachau nočný slalom ženy SP 2. kolo Čítajte viac Veľký prehľad zárobkov lyžiarok. Shiffrinová si ide vlastnú ligu, Vlhová sa nechytá

Jej najlepším umiestnením v aktuálnej sezóne je 5. miesto v obrovskom slalome v Killingtone a 6. priečka v domácom slalome vo Flachau.

ORF ďalej informuje, že Liensbergerová sa pripojí k ženskej reprezentácii a bude trénovať pod vedením šéftrénera národného tímu Georga Harzla.

Magoni mal ešte donedávna podporu vedenia ÖSV. „Magoni zostáva vo funkcii, to je jasná vec. Možno chémia v tíme nie je ideálna, ale to sú veci, ktoré sa nedajú predpokladať,“ povedal pred pár dňami šéf alpskej sekcie ÖSV Herbert Mandl.

Livio Magoni na archívnej snímke z januára 2020. Foto: TASR, Martin Baumann
Magoni lyžovanie Livio Magoni na archívnej snímke z januára 2020.

Magoni viedol Vlhovú do konca sezóny 2021. Po nej trénoval Slovinku Metu Hrovatovú, ktorá však vlani nečakane ukončila kariéru vo veku 24 rokov.

Liensbergerovú viedol od apríla 2022. V minulosti trénoval aj ďalšiu Slovinku Tinu Mazeovú, ktorá dosiahla celkový triumf vo Svetovom pohári, rovnako ako Vlhová v roku 2021.

"Čo som zachytila, tak ani on nebol spokojný so spoluprácou s Liensbergerovou. Videl v nej iný potenciál, aký reálne ukázala. Je to sklamanie na oboch stranách.

Magoni doviedol Tinu Mazeovú i Petru Vlhovú k veľkým krištáľovým glóbusom, ale s Katharinou neurobil vôbec nič.

Môže to byť aj nastavením, nesústredením sa na veci, na ktoré by sa Liensbergerová mala koncentrovať. A iste ani spolupráca s rakúskym zväzom nie je jednoduchá. Tlaky na výsledky sú obrovské," povedala Pravde Jana Wolnerová.

Najlepšie zarábajúce lyžiarky v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Mirjam Puchnerová (Rak.) - 36 775...