Uvidí, čo ukáže Shiffrinová. Vlhová spoznala číslo na obrák v Slovinsku

Pravda | 06.01.2023 19:18
Chorvátsko Záhreb Lyžovanie SP Slalom Ženy 2. kolo Foto: ,
Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová odštartuje do sobotňajšieho obrovského Slalomu v Kranjskej Gore s číslom štyri na hrudi. Rozhodlo o tom piatkové žrebovanie čísel v dejisku Svetového pohára.

Suverénka tejto sezóny a líderka celkového poradia Svetového pohára, Mikaela Shiffrinová z USA, sa vydá na trať ako druhá v poradí. Jednotku bude mať na kombinéze Francúzka Tessa Worleyová.

Shiffrinová môže v Slovinsku vyrovnať historický rekord v počte víťazstiev vo Svetovom pohári, ktorý s 82 triumfami drží jej krajanka Lindsey Vonnová.

Lyžiarky s najviac víťazstvami vo Svetovom pohári Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
19. Pernilla Wibergová - Švédsko, 24 víťazstiev...

Vlhová sa predstaví v obrovskom slalome po piatykrát v sezóne. Doteraz najlepší výsledok dosiahla Liptáčka na konci minulého roka, keď na svahu v Semmeringu obsadila druhé miesto.

V hodnotení disciplíny jej po štyroch pretekoch patrí priebežne štvrté miesto. Prvou ženou obrovského slalomu je Talianka Marta Bassinová, ktorá má pred druhou Shiffrinovou náskok 40 bodov. Tretie pozícia patrí Lare Gutovej-Behramiovej zo Švajčiarska.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ