Russell mu vraj začne čoskoro liezť na nervy. Dokončí Hamilton sezónu?

SITA, Pravda | 02.05.2022 16:05
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
Šampionát formuly 1 ponúkol v úvodných štyroch podujatiach zaujímavé divadlo.

Všetky nedeľné podujatia divákov rozhodne bavili a našli sa však aj prekvapivé momenty, medzi ktoré patrí forma majstrovského Mercedesu.

Nemecká stajňa súťaží s novou dvojicou pilotov, popri Britovi Lewisovi Hamiltonovi sa objavuje mladík a jeho krajan George Russell.

Tomu sa zatiaľ darí zdolávať sedemnásobného majstra sveta, čo podľa bývalého pilota Gerharda Bergera nebude Lewis Hamilton dlho trpieť.

Lewis Hamilton, Serena Williamsová Čítajte aj Hamilton a Serena spolumajiteľmi Chelsea? Verstappen rýpe do rivala

Hamilton predviedol v Džidde a Imole dva nevýrazné výkony, kým čo Russell skončil v tejto sezóne v každých pretekoch v top 5. Momentálne má pomerne komfortný náskok 21 bodov.

V padoku vyzerá ich spolupráca harmonicky, čo však podľa Bergera nemusí trvať dlho.

"Osobne si myslím, že mladý začne čoskoro liezť Lewisovi na nervy. George sa zaradil v Imole medzi jazdcov, ktorí podali kvalitné výkony,“ vyhlásil Rakúšan pre nemecký motoristický web Speedweek.

Čo (možno) neviete o Verstappenovi a Hamiltonovi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Maxa Verstappena posadil otec Jos, bývalý...

"Dobrým alebo pozitívnym faktorom môže byť Lewisova túžba stať sa rekordérom v počte titulov. Vlani mu to v súboji s Verstappenom prekĺzlo pomedzi prsty, čo bola možno jeho posledná šanca osamostatniť sa v historických tabuľkách.

Aktuálne to vyzerá tak, že už svoj ôsmy titul nedosiahne. Ak sa mu to nepodarí teraz alebo v budúcom roku, tak sa jeho kariéra asi skončí,“ povedal Berger, ktorý v kráľovnej motoršportu odjazdil 14 sezón.

K Hamiltonovej situácii sa podobne vyjadril aj šampión z roku 1997 Jacques Villeneuve. Podľa Kanaďana by hviezdneho Brita mohol svet F1 čoskoro omrzieť.

Lewis Hamilton Čítajte aj Mercedes to nezažil dekádu. Kamera snímala ostrú debatu Wolffa s Hamiltonom

"Bude tu o dva-tri roky? Počká vôbec na koniec aktuálnej sezóny? Nevidíme mu do hlavy, môže byť deprimovaný či nevedieť spracovať nedostatok víťazných pocitov.

V takomto prípade sa môže rozhodnúť pre lepší život bez pretekania. V minulosti sa stalo, že šampióni toho mali niekedy jednoducho dosť," povedal pre PlanetF1.

„Mať v tíme takú megahviezdu je riziko. Zlý výsledok nevyvolá kritiku na Russella, ale na Hamiltona áno. Šampión nemá práva nebyť konkurencieschop­ný,“ pokračoval.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk