Vettel má koronavírus. Nahradí ho pilot s kurióznym rekordom v F1

17.03.2022 14:00
Nico Hülkenberg. Foto: ,
Nico Hülkenberg.
Pozitívny test štvornásobného majstra sveta dostane do kokpitu v prvej Veľkej cene sezóny Nika Hülkenberga.

Zdravotné problémy Sebastiana Vettela oznámil jeho tím Aston Martin len deň pred prvým tréningom na Veľkú cenu Bahrajnu. „Sebastian Vettel bol pozitívne testovaný na covid-19 a preto sa nezúčastní VC Bahrajnu,“ uviedol tím vo vyhlásení.

Nemec Nico Hülkenberg je rezervným jazdcom Aston Martinu a pre problémy pilotov zaskakoval v minulosti už trikrát.

Max Verstappen Čítajte viac Viac súbojov koleso na koleso. F1 vstupuje do novej éry

V roku 2020 dvakrát nahradil Mexičana Sergia Pereza a raz Kanaďana Lancea Strolla. V oboch prípadoch bol dôvodom ich neúčasti koronavírus.

Hülkenberg je držiteľom smutného rekordu vo formule 1. Nemec doteraz absolvoval 179 veľkých cien vo formule 1, no ani raz nedokázal vybojovať pódiové umiestnenie.

Rebríček kvality tímov pred štartom sezóny F1 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Williams-Mercedes
Monopost: 5,0 bodu...

Vo svete najrýchlejších kolies sa pritom pohybuje už od roku 2010 a v kariére postupne vystriedal tímy Williamsu, Force India a Renaultu.

Počas spomínaných 179 štartov obsadil trikrát štvrté miesto: dvakrát na Veľkej cene Belgicka a raz na Veľkej cene Kórei.

Vettel je v marci už druhým pilotom s pozitívnym testom na covid-19. Austrálčan Daniel Ricciardo by sa mal vrátiť do kokpitu najskôr na budúci štvrtok.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ