Ubolená a ľútostivá. Goggiová prehovorila po páde, stihne olympiádu?

Michal Gavroň | 24.01.2022 06:17
Sofia Goggiová Foto:
Sofia Goggiová po páde v super G.
Soffia Goggiová prežila po roku ďalšie nepríjemné déjà vu. Obe sa viažu k najslávnejšiemu talianskemu stredisku zjazdového lyžovania v Cortine d'Ampezzo.

„Po tridsiatich hodinách plaču už nemám ani slzy. Vo vnútri však stále pretrváva neznesiteľná bolesť a smútok. Moje srdce nemo kričí.“

Týmito slovami opisovala Goggiová svoje pocity spred roka. Na sociálnych sieťach 2. februára 2021 komentovala pád v Garmisch-Partenkirchene, ktorý ju pripravil o majstrovstvá sveta v Cortine.

Talianka vtedy nespadla na svahu, ale vedľa neho. Krátko po tom, ako organizátori zrušili super G v Ga-Pa, schádzala do cieľa. Nešťastný pád znamenal predčasný koniec sezóny.

V nedeľu v Cortine spadla podstatne horšie. Nezvládla svoju rýchlosť ani vonkajšiu lyžu, spravila šnúru a fyzika ju nakoniec vymrštila do vzduchu tak, že si hlavu udrela o zjazdovku a zrámovala jednu z brán superobrovského slalomu.

sofia goggiová Čítajte viac Komentátori vykríkli. Vlhovej súperka si pri páde zlomila nohu

Talianski komentátori od ľaku zhíkli a tušili, že ich najväčšia medailová olympijská nádej je v problémoch.

Hoci 29-ročná Goggiová zišla do cieľa po svojich, okamžite putovala na vyšetrenia do Milána. Puma z Bergama, ako znie Goggiovej prezývka, sa na klinike dozvedela nie najlepšie správy.

„Vyšetrenia odhalili poškodenie predného krížneho väzu v ľavom kolene, ktorý mala operovaný v roku 2013. Okrem toho utrpela fraktúru v holennej kosti,“ informovali talianske médiá.

Goggiová dobre vie, aké to je naháňať súperky i drahocenný čas. Na trati i vtedy, keď leží na lôžku a rehabilituje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Už dnes by prvými cvikmi mala odštartovať jedny z najdôležitejších pretekov s neúprosným časom. S vyznačeným 15. februárom v kalendári, kedy je na programe olympijský zjazd v Pekingu.

"Už v najbližších hodinách začnem s rehabilitáciou. Pokúsime sa pripraviť a obhájiť zlato v disciplíne, ktorú najviac milujem.

Mrzí ma to, lebo to prišlo vo veľmi dôležitom období sezóny," povedala Goggiová po vyšetreniach.

Jej prognózy na uzdravenie sú nateraz priaznivé. Trojtýždňová pauza od súťaženia i buldodžia povaha talianskej suverénky v rýchlostných disciplínach navrávajú, že do Pekingu skutočne pocestuje.

Skončí Goggiovej ďalšia nočná mora pekinským happy endom?

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ