Vlhová vedie po tesnom prvom kole. Ako odmenu dostala sladkú pusu

Michal Gavroň | 29.12.2021 10:23, aktualizované: 
Petra Vlhová Foto: ,
Slovenka Petra Vlhová ovládla prvé kolo v Lienzi.
Na trať sa vydala ako štvrtá, v cieli bola prvá. Zjazdárke Petre Vlhovej vyšlo prvé kolo stredajšieho slalomu Svetového pohára v Lienzi.

Obhajkyňa veľkého glóbusu viedla časom 51,53 sekundy. Druhá bola Švajčiarka Michelle Gisinová s mankom ôsmich stotín sekundy. Tretie miesto drží Katharina Liensbergerová (+0,27 s).

„Zo začiatku som išla veľmi dobre, ale potom som akoby povolila rytmus. Treba ísť od začiatku až dokonca naplno,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Pauzu medzi kolami Vlhovej spríjemnila aj neter Lujza, ktorá tetu odmenila sladkou pusou. Dcéru brata Borisa vzala aj na červené kreslo priebežnej líderky.

„Chceli sme si v ňom urobiť s neterkou fotku, ale poslali nás preč. Nesmie sa to. Keď mám pri sebe všetkých blízkych, cítim sa dobre a ako doma,“ doplnila Vlhová.

Rakúsko SR šport lyžovanie alpské OS ženy 2. kolo Čítajte viac Vlhová hrá ruskú ruletu. Chce zaútočiť na najvyššiu výhru

Na trati, ktorú postavil švajčiarsky kouč Silvano Stadler, začala vynikajúco. Postupne však prišli drobné chyby i úbytok tempa.

"Boli tam nejaké rezervy. Nie v technike, ale skôr v tempe.

Na začiatku pridala, potom akoby ubrala a v závere znova zaradila vyšší rýchlostný stupeň," postrehla bývalá lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

V tirolskom stredisku môže 26-ročná Vlhová nadviazať na včerajšie druhé miesto v obrovskom slalome a získať jubilejné 50. pódiové umiestnenie v elitnom seriáli.

Vlhová v Lienzi v slalome nezvíťazila. V roku 2015 bola tretia, o dva roky neskôr piata, predvlani druhá.

V aktuálnej sezóne sa odjazdili tri slalomy. Vlhová vyhrala dva v Levi, v Killingtone nestačila len na domácu Mikaelu Shiffrinovú.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Američanka v Lienzi neštartuje kvôli pozitívnemu testu na koronavírus. Aj vďaka tomu sa prvýkrát v kariére predstavila v elitnej losovanej sedmičke Martina Dubovská.

V druhom kole, ktoré štartuje o 13.00 a môžete ho sledovať online, pôjde zrejme z delenej desiatej pozície a s drobnou výhodou. Trať totiž postaví Dubovskej tréner Andrej Prevuzňák.

„Mal izbu oproti mne, trochu som si ho doberala. Pýtala som sa, ako postaví druhé kolo. Uvidíme, budem bojovať,“ doplnila Vlhová.

Najbližšie preteky sa pôjdu 4. januára v Záhrebe. Na svahu Sljeme sa pôjde jeden z najprestížnejších slalomov ženského Svetového pohára.

Slalom v Lienzi s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Tradičné striedanie povianočných pretekov medzi...

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ