Kamenná tvár pod reflektormi. Verstappen počúval chvály na adresu Hamiltona

Pravda | 18.12.2021 19:32
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen s partnerkou Kelly Piquetovou na slávnosti v Paríži.
Štvrtkový galavečer Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) v Paríži priniesol viacero zaujímavých momentov.

Správy o bojkote slávnosti čerstvého vicemajstra sveta formuly 1 Lewisom Hamiltonom a šéfom tímu Mercedes Totom Wolffom sa potvrdili. Britovi hrozí pokuta, keďže neúčasťou sa podľa FIA dopustil porušení pravidiel.

Nový šampión Max Verstappen v smokingu prijímal gratulácie a rozdával úsmevy – až kým neprišlo k rozpačitej situácii na pódiu.

Max Verstappen Čítajte viac Na titule Verstappena je škvrna. Hamilton ho bude chcieť späť

Po prevzatí ceny od Holanďana a exjazdca F1 spustil juniorský majster sveta v motokárach Kean Nakamura ďakovnú reč. Po otázke, kto ho najviac inšpiroval, vyzdvihol Hamiltona.

„Vyrastal som pri sledovaní spoločného pretekania Lewisa Hamiltona a Sebastiana Vettela. Vždy som obdivoval tých najlepších jazdcov F1,“ povedal mladík, zatiaľ čo kamera zaostrila na vážnu tvár Verstappena.

Nepríjemnosť momentu mohol podčiarknuť potlesk po tom, ako odznelo meno jeho rivala. Ten bol na najlepšej ceste k ôsmemu titulu, no napokon ho po sérii kontroverzných rozhodnutí získala hviezda Red Bullu.

Špekuluje sa aj o tom, že neúčasť Hamiltona na galavečere môže značiť jeho blížiace sa ukončenie kariéry po vyvrcholení ročníka, aké si F1 nepamätá.

Lewis Hamilton Čítajte viac Preteky v Abú Zabí vyšetrí komisia. Mercedes sa neodvolá

FIA založí komisiu, ktorá udalosti v závere Veľkej cena Abú Zabí vyšetrí, čo Mercedes vo štvrtkovom stanovisku privítal.

Nemecký tím verí, že vďaka nej príde k zlepšeniu pravidiel, riadenia športu či rozhodovacieho procesu v F1.