Ledecká sa pripravovala s Gutovou. Potrebuje väčší zadok

Pravda | 14.10.2021 16:48
Taliansko Lyžovanie alpské SP zjazd ženy... Foto: ,
Ester Ledecká v akcii.
Čoskoro to budú štyri roky, čo šokovala. Seba, súperky, rodné Česko i zvyšok sveta. Ester Ledecká získala na ZOH 2018 v Pjongčangu dve zlaté medaily.

Na tom by nebolo nič špeciálne, keby rodáčka z Prahy nevyhrala v dvoch rozdielnych odvetviach. Po triumfe v paralelnom slalome na snowboarde ovládla aj superobrovský slalom alpských lyžiarok. Historický moment.

Odvtedy čoraz viac prichádza na chuť zjazdárskemu Svetovému poháru. Na nadchádzajúcu sezónu – štartuje 23. októbra v Söldene obrovským slalomom – sa pripravovala na rôznych miestach s viacerými elitnými pretekárkami.

Petra Vlhová Čítajte viac Kedy zabojuje o glóbusy či olympijské medaily? Vlhovej program je nabitý

"Veľa sme pracovali na kondícii. Sústredili sme sa na to, aby som eliminovala prípadné problémy s chrbtom, ktoré by pri striedaní dosky a lyží mohli nastať.

Myslím, že sme urobili kus dobrej roboty," povedala Ledecká českým médiám na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Dvadsaťšesťročná zverenka Tomáša Banka sa predstaví v obrovskom slalome v Söldene, kde vlani brala 11 bodov za solídne 20. miesto.

Pripravovala sa naň s najväčšou súperkou Petry Vlhovej v predošlom ročníku – Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou.

Favoritky na zisk veľkého glóbusu 2021/2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marta Bassinová v predošlej sezóne zničila...

„Počas prípravy som si dala obrák s Larou a veľa sa naučila. Síce som od nej dostala poriadne na zadok, ale čakala som, že to bude ešte horšie,“ vravela s úsmevom.

Ledeckú dobrá nálada neopúšťa. Potvrdila to pri otázke, čo jej v porovnaní s elitnými zjazdárkami chýba.

„Väčší zadok. Oproti ostatným zjazdárkam je stále malý. Musím na tom zapracovať, aby sa mi nesmiali. Nechcem však kilá navyše, len ten pekný zadok,“ smiala sa Ledecká.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ