Je za Magoniho koncom inkriminované interview? Vlha reagoval stručne

Pravda | 10.04.2021 11:15
Igor Vlha Foto: ,
Igor Vlha (vpravo) s trénerom Liviom Magonim.
Petra Vlhová a jej otec Igor, šéf Vlha tímu, sa k tohtotýždňovému oznámeniu konca spolupráce s trénerom Liviom Magonim na sociálnych sieťach postavili diplomaticky.

"Livio odviedol s Peťou skvelú prácu a absolútne naplnil predsavzatia, ktoré sme si spoločne stanovili. Veľmi si ho vážim s chcem sa mu poďakovať za jeho inšpirujúcu profesionalitu, ktorou ovplyvnil naše životy.

Som presvedčený, že na základoch, ktoré sa nám spoločne podarilo vybudovať, vystaviame aj ďalší rast všetkých členov nášho Ski Team Vlha," znelo v utorňajšom stanovisku Igora Vlhu.

Taliansky kouč sa po tom, ako Liptáčka získala veľký glóbus za celkový triumf vo Svetovom pohári, v rozhovore pre denník z Apeninského polostrova Corriere della Sera vyjadril na jej adresu tvrdo, no bránil sa, že jeho slová neboli pochopené správne.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Po potvrdení konca spolupráce s koučom Igor Vlha pre denník Šport uviedol, že je to preňho uzavretá kapitola.

Viacerých priaznivcov určite zaujímalo, či, prípadne do akej miery za ňu môže spomínané interview.

Vlha reagoval: „Nekomentujem!“

Ako dodal pre spomínaný zdroj, rozhodnutie sa zrodilo už pred približne dvoma týždňami. Teda približne v čase, keď sa do médií dostali výroky 57-ročného rodáka zo Selvina.

Z ďalších slov Igora Vlhu je zrejmé, že sa na Magoniho nehnevá.

„Livio je top človek a najlepší tréner na svete. Sadli sme si ľudsky, bol ako člen našej rodiny. Tých päť rokov spolupráce by som prirovnal k harmonickému manželstvu, ktoré si však tiež prejde občas malými krízami.

To, že sa teraz rozchádzame neznamená, že sa lúčime v zlom. Naopak, zostaneme priateľmi, budeme sa stretávať," povedal a pokračoval:

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala Petru Vlhovú Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová a jej tím na audiencii v...

"Na začiatku našej spolupráce mi však sám povedal, že lyžiarski tréneri rotujú po štyroch rokoch. Potom si vraj vystrieľajú náboje. A my sme to spolu ťahali päť sezón.

Vážim si, čo spravil pre Petru, pre celý tím. Som na neho hrdý. Z toho, že skončil, netreba robiť senzáciu. Veď si len zoberte, ako dlho vydržia na lavičkách futbaloví tréneri…“

Prezradil, že pri rozlúčke sa vystískali a načrtol aj tému Magoniho nástupcu: „Máme ponuky od viacerých koučov. Všetko zo zahraničia. Zvážime ich a potom sa rozhodneme. Nemáme sa kam ponáhľať.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ