Sobota bude napokon bez Sagana. Kedy začne sezónu?

Pravda, TASR | 02.03.2021 14:19, aktualizované: 
Sagan Giro Foto: ,
Peter Sagan.
Peter Sagan sa nepredstaví na sobotňajších pretekoch Strade Bianche, ktorými mal vstúpiť do novej cyklistickej sezóny. Debut si podľa stránky Cyclingnews odkrúti budúci týždeň na etapovom podujatí Tirreno-Adriatico (od 10. do 16. marca).

Sagan v uplynulých týždňoch prekonal ochorenie na COVID-19, vynechal aj prvé dve minulovíkendové belgické klasiky.

Pozitívny test na koronavírus mal počas tréningového pobytu v Španielsku spoločne so slovenskými tímovými kolegami Jurajom Saganom a Erikom Baškom.

"Peter je na ceste k uzdraveniu. Nezúčastní sa na Strade Bianche, plánovaný štart jeho sezóny je na Tirreno-Adriatico, ak bude jeho zotavenie na dobrej ceste aj v najbližších dňoch,“ uviedol pre spomínaný zdroj tím Bora-Hansgrohe.

Najväčšie triumfy Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Triumf v 3. etape Eneco Tour 2016.

„Dôležité budú ďalšie testy, kontrola pľúc a srdca. Cítim sa už dobre, ukáže sa, či sa môžem vrátiť do plnohodnotného trénovania. To, čím som si prešiel v uplynulých dvoch týždňoch, mi príliš nepomohlo, ale dá sa to dohnať.

S touto situáciou bojujeme všetci, sťažovanie nikomu nepomôže. Život prináša komplikácie i pekné veci,“ uviedol minulý týždeň po tom, ako sa po jedenástykrát stal najlepším slovenským cyklistom.

Očakáva sa, že lídrom stajne na talianskych bielych a prašných cestičkách bude Emanuel Buchmann.

Preteky dvoch morí (od Tyrhénskeho mora k Jadranu), ako znie prezývka Tirreno-Adriatico, sú pre Sagana tradičnou generálkou pred sezónou jarných klasík.

Očakáva sa, že po nej predstaví na monumente Miláno – San Remo (20. marca) a potom plánuje návrat na „kockové“ jednorazovky, ktoré minulú sezónu vynechal pre ich kolíziu s Giro d’Italia.

Aktualizujeme…