Záhada pádu zjazdárskej hviezdy. Jej otec prehovoril

Pravda | 05.02.2021 06:42
Na sociálnych sieťach sa tento týždeň zdôverila, že po dlhých hodinách plaču už nemá slzy.
Sofia Goggiová utrpela počas kariéry viacero... Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
Sofia Goggiová Sofia Goggiová utrpela počas kariéry viacero zranení. Spadla aj v januári minulého roka v Bansku (na snímke).

Zjazdárka Sofia Goggiová sa po zranení v Garmisch-Partenkirchene, ktoré jej predčasne ukončilo sezónu, vrátila domov na sever Talianska.

Jej otec ubezpečil, že úsmev na jej tvári sa čoskoro opäť objaví.

Pri zjazde prekonáva rýchlosť 100 km/h, napriek tomu utrpela zranenie mimo súťažného štartu. Spadla pri presune dolu svahom zo štartového priestoru po zrušení nedeľného superobrovského slalomu.

Diagnostikovali jej zlomeninu hornej plochy píšťaly. Vynechá tak domáce MS v Cortine d’Ampezzo, ktoré sa začínajú v pondelok i zvyšok súťažného ročníka Svetového pohára.

Príčina incidentu nie je jasná, odohrala sa mimo záberu kamier. Ako informujú talianske médiá, Goggiová, známa svojou odvahou, podľa očitých svedkov išla v hmle príliš rýchlo. Nešťastie je záhadou aj pre jej otca.

„Možno doplatila na chvíľkovú nepozornosť, pravdepodobne bola unavená, niesla ťažký batoh a taktiež tam bola kopa mokrého snehu,“ povedal Ezio Goggia pre denník Corriere della Sera.

„Povedala mi: ‚Ocko, som zdrvená,‘“ odtajnil prvé slová dcéry po zranení v telefóne.

Odkedy sa vrátila z Nemecka do Bergama, nepohol sa od nej.

„Keď som sa dozvedel v telefonáte o páde, hovoril som si: ‚Dýchaj.‘ Bolo to ťažké stráviť, už sa ale cítim lepšie,“ dodal.

Pre Goggiovú ide už o druhú zlomeninu píšťaly, bohatý je aj výpočet iných zranení líderky hodnotenia zjazdu SP. Otec jej povedal, aby sa neobzerala späť, ale opačným smerom.

„Vzostupy a pády existujú, ale som presvedčený, že nakoniec sa úspešne vráti. Presne tak ako doteraz. Neraz tým už dodala odvahu mnohým ľuďom,“ uzavrel Ezio Goggia.