Neviem, či ubránim zelený dres, priznal Bennett. Kolega Cavendish mu pomôže

SITA | 15.01.2021 15:05
Sam Bennett Foto: ,
Sam Bennett v zelenom drese na parížskom pódiu.
Írsky cyklista Sam Bennett v roku 2020 pripravil Petra Sagana o zelený dres na Tour de France a stať sa to môže aj v roku 2021.

Najslávnejšie etapové preteky figurujú v predbežnom pláne pretekára tímu Deceuninck – Quick Step aj v nadchádzajúcej sezóne.

Okrem toho sa však chce výraznejšie presadiť aj na niektorej z cyklistických klasík. A keďže je znamenitý šprintér, najviac by mu mal vyhovovať úvodný a zároveň najdlhší monument sezóny Miláno – San Remo (20. 3.).

Írsky rýchlik na dvoch kolesách sa vlani po šiestich rokoch v drese Bora-Hansgrohe presunul k belgickej konkurencii do tímu Deceuninck – Quick Step. A odchod od Petra Sagana mu prospel.

Top 10 šprintérov cyklistickej sezóny 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling): 467...

Pripísal si sedem víťazstiev vrátane dvoch triumfov v etapách na Tour de France, jedného na Vuelte a jedného na Tour Down Under. A vyšperkoval to už spomenutým triumfom v bodovacej súťaži na Tour de France.

"Rád by som sa tešil z víťazstva na niektorom z prestížnych jednorazových podujatí WorldTour. Mohlo by to byť napríklad na Miláno – San Remo. Čo sa týka zeleného dresu, nie som si istý, či sa mi to ešte raz môže podariť. Pokúsim sa však o to.

Určite sa chcem vrátiť na Tour de France a pridať tam nejaké etapové víťazstvo," komentoval Sam Bennett počas mediálneho dňa tíme Deceuninck – Quick Step, cituje ho web cyclingnews.com.

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

Írsky tridsiatnik rovnako vyjadril radosť z návratu skúseného Brita Marka Cavendisha do modro-bielych farieb po šiestich rokoch. Verí, že spolupráca s rekordérom v počte víťazných etáp na Tour de France mu prinesie viaceré pozitíva.

"Je to človek, ktorý ma môže naučiť, ako sa vyrovnať s tlakom a očakávaniami. V kariére to zažil toľkokrát, že skúseností má naozaj na rozdávanie.

Jeho latka bola väčšinou nastavená buď vysoko alebo ešte vyššie. Mark mi veľmi môže pomôcť po mentálnej stránke," doplnil Bennett.