Debut Portimaa? Horiaci monopost i šťavnatý slovník zostreleného Verstappena

TASR, Pravda | 23.10.2020 19:29
Pierre Gasly Foto: ,
Monopost Pierra Gaslyho počas tréningu v Portimau.
Fín Valtteri Bottas na Mercedese zajazdil v oboch piatkových tréningoch pred Veľkou cenou Portugalska motoristického seriálu MS F1 najlepšie časy.

V tom druhom bol výkonom 1:17,940 min o 0,595 s rýchlejší než Holanďan Max Verstappen na Red Bulle. Tretí najlepší čas si pripísal Brit Lando Norris z tímu McLaren-Renault.

Popoludňajšiu fázu na okruhu Algarve v meste Portimao, kam zavítala F1 po prvýkrát, poznačili nehody. Museli ju dvakrát prerušiť červenými vlajkami po tom, ako monopost Pierra Gaslyho (AlphaTauri) vzbĺkol, aj po kolízii Lancea Strolla (Racing Point) s Verstappenom.

Verstappen bol po incidente poriadne rozčúlený a čelil kritike za vulgárny jazyk v tímovej vysielačke.

„To nie je môj problém,“ reagoval na poznámku, že jeho šťavnatý slovník mohol niektorých ľudí uraziť. Mongolom nazval okrem Strolla aj stevarda FIA na Veľkej cene USA pred troma rokmi. Neskôr sa za to ospravedlnil.

Šéf tímu Racing bol Otmar Szafnauer svojho jazdca bránil a tvrdil, že Verstappen Strolla videl, no naopak to nemuselo platiť:

V prvom tréningu bol od Bottasa o 0,339 s pomalší jeho tímový kolega a úradujúci majster sveta, Brit Lewis Hamilton, tretí najlepší čas dosiahol Verstappen (+0,781 s).