Sagan má o súpera menej. Bernal bez vysvetlenia odmietol účasť na MS

SITA | 17.09.2019 13:27
Bernal Foto: ,
Zľava Egan Bernal, Peter Sagan a Romain Bardet na ceremoniáli po Tour de France 2019.
Víťaz tohtoročnej edície prestížnych cyklistických pretekov Tour de France Egan Bernal z tímu Ineos bude chýbať na blížiacom sa svetovom šampionáte.

Dvadsaťdvaročný rodák z mesta Zipaquirá figuroval v pôvodnej nominácii Kolumbie, ale v pondelok odmietol svoju účasť v anglickom Yorkshire. Na nečakaný výpadok v nominácii reagovala Kolumbijská cyklistická federácia zaradením Carlosa Betancura z tímu Movistar.

Dôvod neúčasti Egana Bernala zatiaľ nie je známy. Naďalej teda platí, že spomenutý pretekár tímu Ineos sa ešte ani raz nepredstavil v súboji o dúhový dres. Športový riaditeľ kolumbijskej reprezentácie Carlos Maria Jaramillo napokon nominoval okteto cyklistov – Nairo Quintana, Fernando Gaviria, Álvaro Hodeg, Sebastián Molano, Sebastián Henao, Esteban Chaves, Daniel Martínez a Carlos Betancour.

Zaujímavosťou je, že v histórii majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v pretekoch s hromadným štartom získalo cenný kov už 22 krajín, ale Kolumbia medzi ne nepatrí.

Carlos Betancour, ktorý sa na poslednú chvíľu dostal do výberu Kolumbie, sa na MS predstaví prvýkrát od roku 2014. Vtedy v španielskej Ponferrade preteky nedokončil, víťazom sa stal Poliak Michal Kwiatkowski.

Betancour absolvoval aj nedávne kanadské „klasiky“. V Québecu sa snažil útočiť, ale napokon skončil na 35. mieste. V Montreale predviedol po taktickej stránke lepší výkon a ako najlepší jazdec tímu Movistar obsadil 15. priečku. Až o tri miesta za ním skončil Slovák Peter Sagan.