Ťažký boj pre Sagana. Na štart sa postavia viacerí elitní šprintéri

Pravda | 25.08.2019 07:50
Peter Sagan Foto: ,
Súpermi Petra Sagana (v strede) na cyklistickej klasike Euroeyes Cyclassics budú Austrálčan Caleb Ewan (vľavo) a Holanďan Dylan Groenewegen.
Cyklistická klasika Euroeyes Cyclassics je lákadlom pre viacero zvučných mien.

V nedeľu sa budú konať v okolí nemeckého Hamburgu jednorázové preteky, na ktoré sa prihlásili hneď niekoľkí elitní špurtéri z Tour de France. Na štart sa okrem držiteľa rekordného siedmeho zeleného dresu z najslávnejších pretekov Petra Sagana postavia aj víťaz vlaňajšieho ročníka klasiky Talian Elia Viviani, Austrálčan Caleb Ewan, Nemec André Greipel či Holanďan Dylan Groenewegen.

Víťaz záverečnej etapy z Tour Caleb Ewan verí, že sa mu podarí dosiahnuť dobrý výsledok: „Záverečná pasáž je veľmi rýchla a technická. Bude dôležité správne načasovať šprint. Snáď sa mi podarí vyhrať.“

Trať je šitá na mieru pre šprintérov, a tak sa dá očakávať hromadný dojazd až do cieľa. Najväčším favoritom bude aktuálny európsky šampión Viviani, ktorý dokázal vyhrať preteky i v roku 2017. Na pelotón čaká 217 kilometrov dlhá etapa.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa bude snažiť odčiniť minuloročné desiate miesto. Jazdec tímu Bora-Hansgrohe už predtým avizoval, že jeho príprava na MS v Yorkshire bude pozostávať iba z jednodňových pretekov.

TV Pravda: Peter Sagan zavítal do Bratislavy. Na nábreží Dunaja sa stretol s fanúšikmi a odpovedal na otázky novinárov

Video