Nahnevaný Barguil po finiši vypenil: Si idiot

ČTK | 20.08.2019 14:46
Barguil Foto: ,
Francúz Warren Barguil skončil v celkovom poradí o jednu sekundu na druhom mieste.
Francúzsky cyklista Warren Barguil sa ospravedlnil talianskemu pretekárovi Enricovi Gasparottovi za to, že ho po pretekoch Arctic Race v Nórsku označil za idiota.

Desiaty muž tohtoročnej Tour de France došiel v nedeľnej záverečnej etape štvrtý tesne za Kazachom Alexejom Lucenkom. Ten ho vďaka bonifikácii za tretie miesto pripravil o jedinú sekundu o celkové víťazstvo. Barguil sa po dojazde hneval na Gasparotta, ktorý podľa neho úmyselne vo finiši nechal Lucenka odísť, zatiaľ čo Francúz zostal vzadu.

„To je vážne na prd. Lucenko išiel výborne, no keby som mu visel za zadným kolesom, myslím, že by som to zvládol. Ale ten chlapík, čo išiel za ním, sa ma snažil odstaviť. Takto sa podľa mňa nepreteká. Povedal som mu (Gasparottovi), že je idiot. Viac k tomu nemám čo povedať,“ rozčuľoval sa Barguil v nedeľu.

O deň neskôr sa tridsaťsedemročnému Talianovi ospravedlnil osobne aj verejne na twitteri. „Prebrali sme si to a vyjasnili. Bolo ťažké prehrať o jednu sekundu po tak náročných pretekoch, do ktorých dali moji tímoví kolegovia všetko. Bol som rozčarovaný a naštvaný. Urobil som chybu, že som sa za ním (Gasparottom) nedržal,“ uviedol najlepší vrchár Tour de France z roku 2017.