Kubicov kolega čelí nenávisti fanatických Poliakov: Je to bolestivé

Pravda | 20.08.2019 10:52
Návrat Roberta Kubicu do formuly 1 vzbudil u poľských fanúšikov ošiaľ, s doterajšími výsledkami svojho miláčika však nemôžu byť spokojní. Jeho Williams sa napriek slávnemu menu tímu v prebiehajúcej sezóne trápi a umiestňuje sa na chvoste štartového poľa.
George Russell rozdáva autogramy fanúšikom. Foto: SITA/AP, Andy Brownbill
George Russell George Russell rozdáva autogramy fanúšikom.

Po boku Kubicu jazdí vo svojom debute v F1 talentovaný britský mladík George Russell (21), ktorý skúseného 34-ročného pilota zdolal v každej kvalifikácii z tohtoročných zastávok šampionátu a na trati sa prezentuje lepším výkonom.

Niektorí poľskí fanúšikovia tvrdia, že je za tým zvýhodňovanie Russella jeho domácou stajňou. Russellovi vraj pripravuje lepšie podmienky a techniku. Na sociálnych sieťach to kolegovi Krakovčana dali pocítiť.

„Je bolestivé, keď polovicu príspevkov na moju adresu tvoria nenávistné komentáre od poľských fanúšikov, druhú milé a povzbudivé slová od mojich. Jasné, že dôležité je len to, čo odznie v tíme, no aj tak mi nie je jedno, čo si o mne myslia,“ tvrdí rodák z anglického prístavného mesta King's Lynn.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

‪Getting that holiday selfie with the squad ‬ ‪.‬ ‪.‬ . #F1 #Formula1 #WeAreRacing #WeAreWilliams #RK88 #GR63 #ROKiT

Príspevok, ktorý zdieľa ROKiT Williams Racing (@williamsracing),

„Doteraz ma kritizovali len Poliaci, od nikoho iného som nepocítil také prejavy nenávisti či nulového rešpektu. Keď sa na to však pozriem z iného pohľadu, tak dúfam, že raz budem mať aj ja takých fanatických fanúšikov,“ dodal.

Po jeho slovách mu na sociálnych sieťach viacero poľských priaznivcov vyjadrilo podporu a odporučilo všímať si len komentáre tých, ktorí mu držia palce.

Kubica, ktorému zostali trvalé následky po nehode v rely v roku 2011, v tejto sezóne narozdiel od Russella paradoxne získal bod. Na júlovej Veľkej cene Nemecka mu však k nemu pomohli vypadnutia viacerých jazdcov a dodatočná diskvalifikácia pretekárov Alfy Romeo.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ