Odtajnia Schumacherov stav? Nový dokument prinesie nezverejnené zábery

Pravda | 17.05.2019 08:25
Jean Todt, Michael Schumacher Foto: ,
Michael Schumacher a Jean Todt počas spoločného pôsobenia vo Ferrari v októbri 2006.
Manželka a otec Michaela Schumachera sa prvýkrát postavia pred kamery od vážnej nehody sedemnásobného majstra sveta formuly 1 na lyžiach.

Ukážka nového dokumentu s názvom Schumacher sa uskutočnila na tohtotýždňovom festivale v Cannes a do kín v Nemecku a vo Švajčiarsku by sa mal dostať v decembri. K dispozícii by však mohol byť aj prostredníctvom streamovaných mé­dií.

Schumacherova rodina drží zdravotný stav legendy F1 v tajnosti. Médiá špekulujú, že snímka by mohla priniesť nové informácie aj z incidentu vo francúzskych Alpách, s určitosťou však prinesie doteraz nezverejnené zábery z jeho života a zákulisia cesty na vrchol.

Zmapuje Nemcove začiatky na motokárach v rodnom Kerpene neďaleko Kolína a prinesie aj exkluzívne rozhovory s najbližšími členmi rodiny.

Tvorcami sú nemeckí filmári Michael Wech a a Hanns-Bruno Kammertöns, ktorí stoja napríklad za dokumentom o Borisovi Beckerovi.

„Film zobrazí nielen jeho výnimočnú kariéru, ale aj Schumachera ako komplexného človeka, odvážneho jazdca, ambiciózneho športovca, mechanika s technickým talentom, tímového hráča a milujúceho otca,“ tvrdia tvorcovia.

Zároveň uviedli, že si uvedomujú zodpovednosť, ktorú majú na pleciach pri zdokumentovaní života najúspešnejšieho pretekára v histórii F1. Ocenili aj prístup a podporu rodiny pri spracovaní diela o 50-ročnom Schumacherovi.

Corinna Schumacherová. Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Corinna Schumacherová Corinna Schumacherová.

„Sme radi, že si môžeme uctiť 25 rokov od jeho prvého zo siedmich titulov. Film je v citlivých a ambicióznych rukách,“ povedala manažérka Sabine Kehmová.

Od takmer fatálnej nehody v decembri 2013 sa Schumacher na verejnosti neobjavil. Zotavuje sa v Glande neďaleko Ženevy, kde žije jeho rodina. Tá napísala v januári stanovisko: „Pochopte, že plníme Michalove priania a jeho zdravotný stav budeme udržiavať v súkromí.“

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Komentátor F1 Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda prognózujú novú sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál:

Video