Ferrari ide do Španielska s novým motorom i sebavedomím. Chce víťaziť

SITA | 10.05.2019 08:50
Mattia Binotto, Ferrari Foto: ,
Mattia Binotto pred monopostom Ferrari v Baku.
Formula 1 napíše počas nachádzajúceho víkendu piatu kapitolu tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta. prestížny šampionát sa po prvý raz v tejto sezóne predstaví v Európe - na programe je Veľká cena Španielska na okruhu Catalunya neďaleko Barcelony.

Prestížny šampionát sa po prvý raz v tejto sezóne predstaví v Európe – na programe je Veľká cena Španielska na okruhu Catalunya neďaleko Barcelony.

Vo všetkých doterajších štyroch pretekoch získali double jazdci Mercedesu a piloti ich najväčšieho súpera Ferrari majú čo robiť, aby dohnali manko. V Španielsku má na to Scuderia ideálnu príležitosť, pretože práve na tejto trati jej vo februári vyšli predsezónne testy.

Ferrari bude v Barcelone navyše posilnené vylepšeniami. "Každý rok je iný, atmosféra v tíme je však dobrá. Pozeráme sa dopredu, ohľadom noviniek, ktoré sme do Barcelony priniesli, máme sebavedomie. Nasadili sme tiež nový motor, tieto a ešte niektoré ďalšie veci by nám mali pomôcť byť silnejšími v porovnaní s minulým rokom.

Vlani sme síce boli na tom lepšie z pohľadu bodov, ale v tíme panuje lepšia nálada. Trochu strácame, ale celkovo je náš balík sľubný. Vieme, že máme silné auto, len sme zatiaľ nedokázali poskladať všetko dokopy," povedal Nemec Sebastian Vettel z tímu Ferrari pre portál formula1.com.

Lídrom šampionátu nie je favorizovaný a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton, ale jeho kolega Valtteri Bottas. Fín vedie pred Britom o jediný bod.

„V tomto športe existuje viacero vecí, ktoré môžu ovplyvniť váš výkon. Niekedy máte viac šťastia, inokedy menej. Dôvod, prečo som zrazu tak vysoko, je podľa mňa v tom, že užšie pracujem s tímom, sústreďujem sa na detaily. Ak budeme ďalej takto pracovať, je len otázkou času, kedy začnú veci ísť správnym smerom,“ uviedol 29-ročný Bottas, víťaz piatich veľkých cien formuly 1 v kariére.

V Barcelone bude počas víkendu polojasno s maximálnou teplotou 22°C. Kvalifikácia sa začne v sobotu o 15.00 h SELČ, nedeľňajšia veľká cena odštartuje o 15.10 h.

VC Španielska

Dejisko: okruh Catalunya pri Barcelone
Dĺžka okruhu: 4655 metrov
Dĺžka pretekov: 66 okruhov (307,104 km)
Divácka kapacita: 140 700
Minuloročný víťaz: Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes
Najrýchlejšie kolo v pretekoch: Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull 1:18,441 min (2018)
Rekordér v počte víťazstiev – jazdec: Michael Schumacher – 6 (1995, 1996, 2001 – 2004)
Rekordér v počte víťazstiev – tím: Ferrari – 12 (8 na okruhu Catalunya)

TV Pravda: Ukončí niekto nadvládu Mercedesu? Kto bude čiernym koňom šampionátu? Ako dopadne návrat Roberta Kubicu? Komentátor F1 Števo Eisele a automobilový pretekár Richard Gonda prognózujú novú sezónu formuly 1 v relácii Týždeň v športe – formulový špeciál:

Video