Ťažšia ako v Bergene, tvrdia Taliani o trati MS. Sagan si ju pozrieť nepôjde

Pravda | 01.05.2019 09:27
Peter Sagan, Maroš Hlad Foto:
Šťastný Peter Sagan s masérom Marošom Hladom v cieli pretekov na MS v Bergene.
Členovia talianskej cyklistickej reprezentácie minulý týždeň absolvovali obhliadku trate, na ktorej sa pôjdu preteky jednotlivcov v rámci MS 2019 v anglickom Yorkshire.

„Je náročnejšia ako tá spred dvoch rokov v Bergene,“ komentoval profil trate Alberto Bettiol, ktorý pred mesiacom ovládol monument Okolo Flámska.

Fanúšikom netreba pripomínať, že MS 2017 v Bergene vyhral Peter Sagan, ktorý tak zavŕšil zlatý hetrik majstrovských titulov zo svetových šampionátov. Fenomenálny Slovák vtedy v tesnom špurte zdolal domáceho Alexandra Kristoffa, tretí bol Austrálčan Michael Matthews.

Tesne pod pódium pred dvoma rokmi skončil Matteo Trentin, ktorý tiež absolvoval v Yorkshire testovacie kilometre. Okrem neho a Bettiola prišli do Anglicka aj Elia Viviani a Sonny Colbrelli.

TV Pravda: V pravidelnej relácii Týždeň v športe sme analyzovali sezónu Petra Sagana s jeho bývalým trénerom Petrom Zánickým.

Video

Prekvapenie pre Sagana

Štvorica si vyskúšala 14-kilometrový okruh, ktorý sa pôjde v závere pretekov sedemkrát. Celková dĺžka trate z Leedsu do Harrogate bude 285 km.

„Okruh je veľmi technický, ide sa hore-dole. V strede okruhu je nepríjemné stúpanie, ktoré môže najmä v závere urobiť kľúčovú selekciu. Osobne mi bude trať vyhovovať – dĺžkou i profilom. Myslím, že to môžu byť veľmi zaujímavé preteky,“ povedal Trentin pred portál cicloweb.it.

Klasikársky profil MS 2019 by mal vyhovovať aj Saganovi. Ten na pondelkovej tlačovej konferencii v Prahe zdôraznil, že na MS ešte nemyslí.

„Šampionát je ešte poriadne ďaleko, ale ohlasy na trať sú pozitívne. Teraz len záleží, ako na tom budem. Rád by som opäť získal dúhový dres, samozrejme, ale nebude to také jednoduché, ako to vyzerá,“ povedal Sagan, ktorý sa na obhliadku trate nechystá.

„V troch prípadoch, čo som vyhral, som tiež nebol predtým na trati. Počas dlhej sezóny nemá človek skoro na nič čas. Zrejme si to opäť nechám ako prekvapenie,“ dodal Sagan.

Preteky jednotlivcov elite sú v rámci MS 2019 v Yorkshire na programe 29. septembra.