Mala by odstúpiť? Venus sa po otázke novinára rozplakala

Pravda.sk, SITA | 04.07.2017 07:42
Najstaršia aktérka grandslamového turnaja vo Wimbledone Venus Williamsová začala svoje jubilejné 20. účinkovanie na londýnskej tráva víťazstvom nad Belgičankou Elise Mertensovou 7:6 (7), 6:4.

Postupom do finále melbournských Australian Open 2017, v ktorom prehrala so Serenou, 37-ročná Venus ukázala, že s ňou stále treba rátať. Otázne bolo a zostáva, v akom psychickom rozpoložení sa prezentuje pod vplyvom nepríjemností v súkromnom živote. Minulý štvrtok totiž vyvstalo, že 9. júna bola účastníčkou autonehody so smrteľnými následkami, rodina obete ju zažalovala.

„Venus, videl som, že ste na Facebook napísali niekoľko srdečných slov o nehode. Chceli by ste o nej ešte niečo povedať,“ spýtal sa jeden z novinárov na tlačovej konferencii.

Napriek tomu, že sa Venus snažila o odpoveď, po chvíli sa odmlčala a neubránila slzám. „Niet slov, ktorými by som popísala, aká som z toho zdevastovaná. Som kompletne nemá,“ reagovala Venus.

Viacero reakcií pod príspevkom obhajuje Venus a kritizuje novinára za otázku, ktorá vôbec nesúvisí s turnajom. Ďalšie názory diskutujúcich hovoria o tom, že z úcty k obeti a jej rodinným príslušníkom nemala vo Wimbledone vôbec nastúpiť, prípadne by mala odstúpiť pred 2. kolom.