NÁZOR: Víťazný recept

Adam Zelinka | 13.02.2017 21:00
Hantuchová, Lipták, Kerberová Foto: ,
Daniela Hantuchová a kapitán Matej Lipták.
ADAM ZELINKA: Postupujte nasledovne: vezmite si hrniec dostatočne veľký na to, aby ste doň pohodlne pomestili všetky suroviny.

Začnite štipkou odhodlania. Postupne pridajte ochotu, zodpovednosť, úctu (k ľuďom a krajine, v ktorej ste vyrástli). Nezabudnite na bojovnosť, rozvahu, rešpekt (k súperovi). Pre lahodnú chuť siahnite po vzácnych skúsenostiach. Nimi nešetrite.

Nakupujte u Daniely Hantuchovej. V chýrnom, rokmi overenom obchodíku má všetkého dostatok.

Po dosiahnutí bodu varu pokračujte odvahou, túžbou (po čomsi výnimočnom). Prisypte zdravé sebavedomie, mladícku dravosť, drzosť, prefíkanosť a priamočiarosť.

Suroviny nájdete u Rebeccy Šramkovej. S predajom len začína, no za kvalitu ručí.

V okamihu, keď príde k dôslednému prepojeniu chutí, zopárkrát premiešajte. S láskou, precíznosťou a dostatočnou opatrnosťou. Nerozvarte!

Dbajte na to, aby ste tradičné suroviny premiešali s novými, dosiaľ nepoznanými ingredienciami. Experimentujte, no s rozvahou, premyslene, strategicky. Pre vizuálny efekt nastrúhajte za hrsť pokory – bez nej správnu chuť nikdy nedosiahnete.

Postupujte presne, dodržte gramáž (guráž). Servírujte za horúca, ideálne na talianskom porceláne. Nebojte sa dochutiť (tímovou) súdržnosťou. Podávajte s úsmevom, pozitivizmom a vierou (v úspech).

Vhod padne aperitív – miešaný drink pripravíte z motivácie, správne mierených rád, dôvery. Doba prípravy je približne týždeň. Suroviny však zháňajte podstatne skôr, sú nedostatkovým tovarom. Nešetrite, ich cena je nevyčísliteľná. Odmenou však je výnimočný kulinársky zážitok.

Dobrú chuť!

PS: víťazný recept pochádza z dielne šéfkuchára Mateja Liptáka.