Serena Williamsová sa zasnúbila. Oznámila to básňou

SITA | 30.12.2016 09:48
Serena Williamsová Foto:
Serena Williamsová.
Fenomenálna americká tenistka Serena Williamsová je zasnúbená. Jej vyvoleným je Alexis Ohanian, internetový podnikateľ známy najmä ako spoluzakladateľ siete Reddit.

Zasnúbenie 22-násobnej grandslamovej šampiónky vo dvojhre a súčasnej svetovej dvojky rebríčka WTA oznámila AP prostredníctvom emailu Williamsovej agentka Jill Smollerová. Prípadný dátum svadby zatiaľ zaľúbenci nezverejnili.

„Povedala áno,“ znie stručné rezumé významnej chvíle podľa 33-ročného Ohaniana, zverejnil ho na facebooku. Serena zasa na reddit pridala báseň, ktorá jej priniesla dôležité životné rozhodniutie netýkajúce sa tenisu.

„Prišla som domov a našla som si zbalenú tašku s odkazom smer Rím. Odviezol ma presne na to isté miesto, kde sa naše hviezdy prvýkrát stretli. Vtedy to bola náhoda, ale teraz už zámer. Náš kruh sa definitívne uzatvára. Pokľakol a povedal iba štyri slová. A ja som odpovedala áno,“ informovala Serena Williamsová poetickou formou.

Americká tenisová superžena počas kariéry strávila na vrchole rebríčka 309 týždňov, čo ju radí na tretie miesto v otvorenej ére tenisu. Tohto roku v júli sa po siedmy raz tešila zo singlového triumfu na Wimbledone, čím sa dostala na hranicu 22 grandslamových prvenstiev a vyrovnala tým rekord Nemky Steffi Grafovej v už spomenutej tzv. open ére.

V septembri sa na US Open dočkala 308. zápasového triumfu na turnaji veľkej štvorky, čím sa v historickej tabuľke oboch pohlaví dostala na prvé miesto pred Švajčiara Rogera Federera. Serena Williamsová má aktuálne grandslamové skóre 309–43, Federer 307–51. Pre porovnanie, najúspešnejšia žena pred Serenou – Martina Navrátilová – ukončila kariéru s bilanciou 306–49.