Räikkönen: Silverstone odhalil slabiny Ferrari

SITA | 11.07.2016 15:20
Kimi Räikkönen Foto: ,
Fínsky pilot Kimi Räikkönen.
Pilot formuly 1 Kimi Räikkönen videl nedostatočný prítlak za neúspešným vystúpením tímu Ferrari na nedeľňajšej Veľkej cene Veľkej Británie na okruhu v Silverstone.

Fínsky jazdec skončil na piatom mieste za oboma monopostami tímov Mercedes a Red Bull. Räikkönenov kolega Sebastian Vettel dopadol ešte horšie na deviatej pozícii. Veľká časť britskej trate sa ide po vysokorýchlostných zákrutách a práve táto skutočnosť podľa „Icemana“ odhalila problémy Scuderie.

„Celý víkend bol pre nás ťažký a myslím si, že sme dosiahli maximum. Zdá sa, že nám chýba trochu prítlaku a v miestach, ako je toto, s týmito podmienkami to nebolo pre nás jednoduché. Keď máte v Silverstone takéto problémy, zaplatíte vysokú pokutu,“ povedal Räikkönen pre portál ESPN a dodal, že nasledujúce dve podujatia v Maďarsku a Nemecku budú pre Ferrari lepšie: „Tieto dva okruhy sú pre nás normálnejšie. Prítlak pomáha na každom mieste, nezáleží, kam idete. Rozhodne ho potrebujeme na to, aby sme boli vyzývateľom Mercedesu na akomkoľvek okruhu.“