Giro v roku 2017 nezavíta do Bratislavy, projekt sa posúva

SITA | 19.11.2015 15:56
Giro ilustračná Foto:
Ilustračná snímka.
Prestížne etapové cyklistické preteky Giro d'Italia v roku 2017 nezavítajú do Bratislavy. Takáto eventualita prichádzala do úvahy vzhľadom na ambíciu Prahy hostiť slávnostný štart a následne posunúť dianie smerom na Slovensko pred talianskou hlavnou časťou podujatia Grand Tour.

Projekt sa však stane realitou najskôr v roku 2018. Prípravná skupina vedená Václavom Klausom ml. informovala taliansku stranu, že kandidatúru sťahuje. Urobila to po zmapovaní ústretovosti voči tejto myšlienke v ČR a SR.

„Terajšia podpora regiónov, miest a ďalších subjektov nezaručovala úspešné usporiadanie akcie. Momentálne by však nebolo vhodné vyzdvihovať regióny a mestá, ktoré projekt podporili, ani ukazovať prstom na tie, kde sa to z rôznych dôvodov – väčšinou vnútropolitických – nepodarilo,“ citoval Klausa mladšieho web iDnes.cz.

Rozhodnutie o obnovení ašpirantúry už v súvislosti s Girom 2018 padne po marcových voľbách na Slovensku. Klaus ml. povedal: „Vec považujeme do budúcnosti za reálnu, ako ukázala aj odozva na náš projekt na rôznych úrovniach. Priniesol by radosť milovníkom športu, reklamu pre obe krajiny aj okamžitý ekonomický profit.“