Skvelé! Ďalší ročník TdF povedie aj cez diablolské stúpanie na Mont Ventoux

SITA | 12.10.2015 13:36
Tour de France, TdF, Mont Ventoux
Stúpanie na Mont Ventoux.
Populárne stúpanie na Mont Ventoux by sa malo budúci rok vrátiť do programu cyklistických pretekov Tour de France. Informuje o tom francúzsky denník La Provence.

Výstupom na veternú horu sa bude vraj končiť etapa 14. júla, vo Francúzsku je vtedy štátny sviatok. Mont Ventoux, často považovaný za najťažšie stúpanie v krajine, bude v programe najslávnejšieho cyklistického podujatia sveta po desiaty raz. Naposledy v roku 2013, prvým mužom na vrchole kopca bol vtedy aj neskorší víťaz celej Tour de France Christopher Froome z tímu Sky. Hora sa po prvý raz objavila na „starej dáme“ v roku 1951.

Nasledujúca etapa po finiši na Mont Ventoux by mala štartovať v Bourg-Saint-Andeol a Tour by sa bude uberať smerom k Alpám a Švajčiarsku. Záver Tour de France 2016 je naplánovaný na 24. júla.

Trasu budúcoročnej TdF oficiálne predstavia 20. októbra v Paríži. Jedinými zaručenými informáciami je začiatok 2. júla v Mont-Saint-Michel v Normandii, druhá etapa povedie z Cherbourgu do Octeville a tretia odštartuje v Granville. Informoval portál cyclingnews.com.