Hamilton: Mohol som jazdiť rýchlejšie

František Šteffek | 08.06.2015 16:18
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
Vyzeralo to jednoducho a jednoduché to aj bolo. Lewis Hamilton suverénnym spôsobom ovládol nedeľňajšiu Veľkú cenu Kanady, siedme podujatie MS automobilov F1.

Na okruhu Gillesa Villeneuva zaznamenal už štvrté víťazstvo, viac ich v Montreale dosiahol iba legendárny Michael Schumacher – sedem.

„Vlastne som sa po celý čas nedostal pod väčší tlak,“ skonštatoval Brit pre server gpupdate.com. Jeho dominanciu mohol narušiť iba jeho tímový kolega z Mercedesu Nico Rosberg. Nemec však od úvodných metrov jazdil za Hamiltonom a počas celých pretekov sa k nemu nedokázal priblížiť natoľko, aby mohol zaútočiť. „Nico bol rýchly, ale cítil som, že situáciu mám pod kontrolou a pokojne som mohol jazdiť rýchlejšie,“ poznamenal Hamilton.

Rosberg, ktorý po nedeli stráca na lídra MS Hamiltona 17 bodov, mal pocit, že o víťazstvo prišiel už v sobotňajšej kvalifikácii. „Tlačil som na Lewisa ako blázon, snažil som sa ho dostať pod tlak, ale neurobil ani jedinú chybičku. Boli to náročné preteky, musel som sa starať o palivo, brzdy, ale Lewis bol na tom rovnako,“ uviedol Nemec.

„Rýchlosť som mal dobrú, rozdielna bola pozícia na štarte. Rozhodla len drobnosť na konci kvalifikácie,“ uviedol na margo problémov s pneumatikami, vinou ktorých skončil v sobotu druhý práve za Hamiltonom.

Športový šéf Mercedesu priznal, že cesta za štvrtým double v sezóne nebola až taká jednoduchá. „Po stránke paliva sme boli veľmi často za kritickým limitom. A neboli sme si istí ani tým, či máme ísť na jednu alebo dve zastávky v boxoch,“ povedal spokojný Toto Wolff. Rakúšan dal po pretekoch najavo, že z monackej chyby si už tím nič nerobí a dokonca aj zavtipkoval:

„Všetky rozhodnutia, ktoré sme dnes urobili, boli bezchybné, bolo to naozaj dobré, takže nie sme stále idioti. Je to veľmi vzácne, lebo to bolo naozaj tesné.“