Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rubľov uspel s odvolaním, nepríde o body ani o odmenu z turnaja v Dubaji

Ruský tenista Andrej Rubľov nepríde o 200 bodov do rebríčka ATP ani o odmenu vo výške viac ako 157-tisíc USD, ktorú zinkasoval na turnaji v Dubaji.

04.03.2024 19:10
Andrej Rubľov Foto:
Scéna Andreja Rubľova, po ktorej nasledovala diskvalifikácia.
debata

Piaty hráč svetového rebríčka uspel s odvolaním sa po diskvalifikácii v semifinále. Rubľov však musí zaplatiť pokutu 36.400 USD za porušenie kódexu a nešportové správanie sa.

„Zvyčajné sankcie by boli v tomto prípade neprimerané. V odvolacom procese sa zohľadnili výpovede hráča, funkcionárov, ako aj preskúmanie všetkých dostupných audiovizuálnych materiálov,“ uviedol riadiaci orgán Tour vo vyhlásení.

Rubľov si neudržal nervy na konci 11. gemu v treťom sete zápasu proti Kazachovi Alexandrovi Bublikovi. Nepáčil sa mu verdikt čiarového rozhodcu, pribehol k nemu a kričal mu do tváre.

Karol Kučera Čítajte viac Kučera, veď ty si tu v 98' zdolal Samprasa. Legendárny tenista aj dnes chodí do práce na staručkom aute, ktoré kedysi kúpil mamine

Podľa supervízora ATP Rolanda Herfela mal použiť nadávky v ruštine. Rubľov protestoval a trval na tom, že hovoril v angličtine, pričom ho podporil aj Bublik.

„Nepovedal som žiadnu nadávku, prisahám na Boha,“ vyhlásil na svoju obranu ruský tenista. Empajrová rozhodkyňa Miriam Bleyová sa však po konzultácii so supervízorom rozhodla Rubľova diskvalifikovať pre nešportové správanie sa.

Roger Federer a jeho božská Mirka Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Tuk-tuk. Môžeme si tipnúť, koho Roger Federer...
debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Rubľov