Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úspech Schmiedlovej po neželanej pomoci. Slovenka zabojuje v Texase o finále

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v texaskom Austine.

02.03.2024 07:29 , aktualizované: 10:35
Anna Karolína Schmiedlová Foto:
Anna Karolína Schmiedlová počas turnaja v texaskom Austine.
debata (2)

S Anastasijou Sevastovovou prehrávala vo štvrťfinále už 4:6 a 1:2, po tom sa však Schmiedlová dočkala neželanej pomoci od súperky. Lotyška duel skrečovala pre zranenie ľavej nohy.

Zverenka trénera Ladislava Simona sa v boji o postup do finále stretne s ôsmou nasadenou Číňankou Jüe Jüan, ktorá si poradila s krajankou Ja-Fan Wang 6:3, 7:5.

Schmiedlová sa v semifinále turnaja WTA predstaví po pol roku. Naposledy sa medzi kvarteto najlepších prebojovala vlani v septembri na podujatí Parma Ladies Open v Taliansku. Vo finále tam prehrala s Rumunkou Anou Bogdanovou 5:7, 1:6.

Andrej Rubľov, tenis, dubaj, rozhodca Čítajte viac Rubľov vyvádzal v semifinále. Po hysterickom výleve na rozhodcu ho okamžite diskvalifikovali

„Myslím, že dnes som si nezaslúžila ísť ďalej. Veľmi ma mrzí, čo sa stalo Anastasiji. Žiadnej hráčke nikdy neželám nič zlé. Dúfam, že sa čoskoro uzdraví. Je to skvelá tenistka, dnes hrala veľmi dobre a určite si zaslúžila postúpiť,“ citovala Schmiedlovú oficiálna stránka WTA.

Najlepšia slovenská tenistka sa vďaka postupu posunie vo svetovom rebríčku minimálne o sedem miest na 69. miesto.

dvojhra – štvrťfinále:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) – Anastasija Sevastovová (Lot.) 4:6, 1:2 – Sevastovová skreč, Jüe Jüan (Čína-8) – Ja-Fan Wang (Čína) 6:3, 7:5, Anhelina Kalininová (Ukr.-1) – Diane Parryová (Fr.-5) 1:6, 6:4, 6:2, Wang Si-jü (Čína-6) – Danielle Rose Collinsová (USA-3) 6:2 – Collinsová skreč

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Karolína Schmiedlová