Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalá svetová jednotka prelomila roky mlčania a zmenila imidž. Kam idem a čo jem, to je moja vec, hovorí Jankovičová

Keď Jelena Jankovičová v roku 2017 odohrala svoj posledný súťažný zápas, akoby sa po nej zľahla zem. Úplne sa stiahla z verejného života i zo sociálnych sietí, na ktoré pridala posledný príspevok ešte v roku 2020.

25.03.2024 16:55
Jelena Jankovičová Foto:
Jelena Jankovičová sa počas kariéry ocitla aj na vrchole rebríčka WTA.
debata

39-ročná Srbka nedávno pre slovinský web Dnevnik uviedla, že je už tri roky šťastnou mamou a žije pokojný život v Dubaji.

„Od médií som sa dištancovala, toto je môj prvý rozhovor po dlhých rokoch. Chcem mať súkromie,“ povedala s tým, život na tenisovom dôchodku jej vyhovuje.

Chcem mať súkromie. Keď som hrala, ​​bolo to iné. Ľudia mi fandili a ja som cítila zodpovednosť povedať im viac. Teraz chcem pokoj a nechcem byť stredobodom pozornosti.

Kde jem, čo pijem a kam cestujem, sú moje súkromné ​​záležitosti. Srbské médiá by chceli vedieť viac o mojom živote, ale rešpektujú môj postoj," podotkla bývalá svetová jednotka, ktorú by dnes človek na ulici možno ani nespoznal.

Aj keď vyhrala 15 turnajov WTA a 17 týždňov po sebe strávila na vrchole rebríčka, nepodarilo sa jej vyhrať ani jeden zo štyroch grandslamov. Finalistka US Open z roku 2008 by však nič nemenila.

"Nikdy. Byť svetovou jednotkou je najviac, čo môže tenista dosiahnuť. Snívala som o tom ako dieťa. Byť najlepšou na svete znamená byť medzi absolútnou špičkou dlhé roky, pričom grandslamový turnaj môže vyhrať aj hráč na 50. alebo 100. mieste na svete.

Samozrejme, že som chcela vyhrať aj turnaj veľkej štvorky. Väčšinou mi cestu k víťazstvu zahatala Justine Heninová, ktorú som mala niekoľkokrát na lopate, ale vždy sa pozbierala," spomína na svoju neobľúbenú belgickú súperku, ktorej na turnajoch veľkej štvorky podľahla desaťkrát.

Roger Federer Čítajte viac Mám problém dopozerať zápas do konca, prekonal som sa kvôli deťom. Federer skritizoval súčasný tenis

Ocenila aj svojho slávneho krajana. "Novak Djokovič je fenomén. Veľa investuje do výživy, zdravia, svojho tímu. Všetko, čo do seba a svojich blízkych investoval, sa mu mnohonásobne vrátilo.

Preto vždy zdôrazňujem, aké dôležité je rešpektovať svoje telo, pretože život je veľmi krátky a športová cesta je len časťou tejto cesty.

Je ťažké si predstaviť, akú záťaž telo zažíva pri všetkom cestovaní, časových rozdieloch a početných zápasoch hraných do extrému.

Novak však našiel vzorec, ktorý mu toto všetko umožňuje," podotkla Jankovičová, podľa ktorej pre Djokoviča „neexistujú žiadne hranice“.

Slovenská tenisová kráska Bianca Behúlová Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Patrí medzi najväčšie domáce tenisové talenty a...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #kariéra #súkromie #Novak Djokovič #Jelena Jankovičová