Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podlomené kolená a nekontrolovaný pád. Tenista skolaboval na kurte, jeho súper čelil kritike

Francúzsky tenista Arthur Cazaux poriadne vystrašil všetkých prítomných počas svojho kvalifikačného zápasu na turnaji v Miami.

19.03.2024 12:26
Arthur Cazaux Foto:
Arthur Cazaux.
debata (2)

V rozhodujúcom treťom sete stretnutia totiž z ničoho nič padol k zemi. 74. hráč svetového rebríčka musel napokon opustiť kurt na vozíčku a jeho súper čelil kritike.

Cazaux sa ako tretí nasadený stretol v semifinále kvalifikácie na prestížny turnaj kategórie 1000 so svojim krajanom Haroldom Mayotom. Prvý set prehral 4:6, druhý získal 7:5. V rozhodujúcom dejstve viedol 2:1, keď prišlo k hrozivej situácii.

Aryna Sabalenková Čítajte viac Tragédia pre svetovú dvojku. Sabalenkovej partner a bývalý hráč NHL je mŕtvy. Polícia zverejnila príčinu

Mayot už sa chystal na podanie, zatiaľ čo Cazaux za základnou čiarou čakal na príjem. Viditeľne zoslabnutý sa najskôr oprel o koleno a potom spadol k zemi.

Rozhodca aj jeho súper zostali niekoľko sekúnd na svojich miestach a ako prvý k nemu pribehol lekár. Za jeho kolapsom na kurte bolo pravdepodobne teplé počasie. V Miami bolo v čase zápasu 31 stupňov. Bližšie informácie o zdravotnom stave 21-ročného hráča ale zatiaľ nie sú známe. Pozrite kolaps Francúza počas zápasu:

Do finále kvalifikácie tak postúpil Mayot, ale radosť z postupu mu pokazila skutočnosť, že mu k nemu pomohli súperove zdravotné problémy. Navyše na sociálnych sieťach čelil poriadnej kritike fanúšikov. Tí mu vyčítali, že neutekal za svojim rivalom a nezaujímal sa o jeho zdravotný stav.

„Ako tam mohol Mayot len tak stáť?“ pýtal sa jeden z priaznivcov. „Nechutné od Mayota,“ pridal sa ďalší. „Mayot ani nepredstiera, že by ho to zaujímalo,“ napísal jeden z komentujúcich.

Mayot napokon na celú situáciu reagoval príbehom na svojom Instagrame. „Zápas bol drsný a vo chvíli, keď Arthur spadol. som sa sústredil na ďalšiu výmenu, takže som ho nevidel spadnúť. Išiel som k nemu ihneď, keď som si uvedomil, že netrpí len obyčajnými kŕčmi,“ vyhlásil Francúz s tým, že s Cazauxom sú od detstva kamaráti a je medzi nimi vzájomná úcta a rešpekt.

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ATP 1000 Miami #Arthur Cazaux