Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hrbatý zvládol ďalšiu päťsetovú drámu

Slovenský tenista Dominik Hrbatý úspešne zvládol na grandslamovom turnaji Australian Open ďalší päťsetový zápas, keď Belgičana Dicka Normana zdolal v 2. kole po veľkej dráme 6:2, 7:5, 5:7, 4:6 a 10:8. Lúčila sa Martina Suchá - s Taliankou Flaviou Pennettovou prehrala hladko 3:6 a 0:6.

19.01.2006 07:05
debata

Dvanásty nasadený Hrbatý opäť musel siahnuť na dno síl. V prvom kole potreboval päť setov na vyradenie Rakúšana Olivera Maracha, keď otáčal z 0:2 na 3:2 vo svoj prospech, tentoraz si s Belgičanom Dickom Normanom skomplikoval dobre rozbehnutý duel.

Slovenská  mužská jednotka viedla po dvoch setoch 6:2 a 7:5, ale ďalšie dva patrili jeho súperovi. V nervydrásujúcom závere sa obaja hráči dlho naťahovali o každý gem, ale Hrbatý v závere využil svoju skvelú kondičnú pripravenosť a po takmer štvorhodinovom boji využil mečbal v osemnástej hre piateho setu pri svojom podaní po predchádzajúcom brejku.

V boji o postup do osemfinále v Melbourne sa Hrbatý stretne s Rusom Igorom Andrejevom, ktorý si tiež v päťsetovom dueli poradil s Holanďanom Raemonom Sluiterom.

„Počas celého zápasu som hral veľmi dobre, Norman mi však v treťom sete trochu ušiel. Keď som mal brejk, začal viac riskovať a začalo mu to tam padať. V štvrtom sete som ho nevedel brejknúť, vychádzali mu údery od základnej čiary, prestal kaziť. V piatom sete sme sa potom ťahali o každú loptičku a cez kondičku som ho napokon udolal. Pri výmenách som mu dal dvakrát zprava-doľava a už sa potom nehýbal, ťažil iba zo svojho servisu. Keď som ho za stavu 8:8 brejkol, už som vedel, že zápas dotiahnem do víťazného konca. V 3. kole ma čaká Andrejev, s ktorým často trénujem. Určite to bude náročný duel, veď Igor je na začiatku sezóny v skvelej forme a v Sydney postúpil až do finále,“ povedal Hrbatý, ktorý vlani postúpil v Melbourne Parku až do štvrťfinále.

V ženskej dvojhre sa so súťažou rozlúčila v 2. kole Martina Suchá, ktorá po celkom jednoznačnom priebehu prehrala dvadsiatou nasadenou s Taliankou Flaviou Pennettovou hladko v dvoch setoch 3:6, 0:6.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Nových Zámkov nedokázala nájsť účinný recept na taktickú pestrú hru súperky a napriek dvom brejkom ťahala v úvodnom sete za kratší koniec. Pennettová štyrikrát prelomila podanie Slovenky a za 34 minút získala dejstvo v pomere 6:3. V druhom sete Talianka pritvrdila a po troch brejkoch uštedrila Suchej nepopulárneho „kanára“. Najlepším umiestnením 25-ročnej Suchej v Melbourne tak zostáva 4. kolo spred štyroch rokov.

„Nemala som žiaden úder, ktorým by som ju mohla poraziť. Urobila som veľa chýb z bekhendovej strany a keďže som Pennettovú nezatlačila z forhendu, vyhrala zaslúžene,“ povedala Suchá pre rádio Expres.

Daniela Hantuchová spolu s Japonkou Ai Sugijamovou vyhrali v 1. kole štvorhry nad českou dvojicou Barbora Strýcová, Nicole Vaidišová v dvoch setoch 7:5, 6:3.

  • dvojhra muži – 2. kolo:

    Dominik Hrbatý (12-SR) – Dick Norman (Belg.) 6:2, 7:5, 5:7, 4:6, 10:8

  • dvojhra ženy – 2. kolo:

    Flavia Pennettová (20-Tal.) – Martina Sucha (SR) 6:3, 6:0

  • štvorhra ženy – 1. kolo:

    Daniela Hantuchová, Ai Sugijamová (6-SR/Jap.) – Barbora Strýcová, Nicole Vaidišová (ČR) 7:5, 6:3

debata chyba