Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už to nie je ten starý Rafa. Koniec pre Nadala v Barcelone, Démon ho vyhnal už v 2. kole

Prvý zápas na antuke po roku v utorok vyhral, druhý vzápätí prehral. Rafael Nadal vypadol z turnaja v Barcelone už v 2. kole, keď bol nad jeho sily Austrálčan Alex De Minaur, s ktorým prehral 5:7, 1:6.

17.04.2024 19:04
Rafael Nadal Foto:
Takto sa lúčil Rafael Nadal s divákmi v Barcelone.
debata (1)

Pre Nadala to bol druhý duel od 5. januára, keď si obnovil zranenie bedrového kĺbu, pre ktoré vynechal celú minulú sezónu. Pri svojom návrate zdolal v utorkovom zápase 1. kola Taliana Flavia Cobolliho hladko 6:2, 6:3.

Proti de Minaurovi, ktorého prezývajú Démon, však stratil hneď svoje prvé podanie a od úvodu musel doťahovať. Podarilo sa mu to v šiestom geme, keď súpera brejkol a následne viedol 4:3. Austrálčan mu však v jedenástom geme zobral čistou hrou servis a čistou hrou potom potvrdil aj triumf v prvom sete. Štvrtý hráč turnaja mal v druhej sade navrch a po troch brejkoch zvíťazil 6:1. Vzájomnú bilanciu s Nadalom upravil na 2:3.

Rafael Nadal Čítajte viac Nechcem lamentovať, chcem si užívať moment, povedal Nadal. Rok 2024 môže byť jeho posledným

Nadal nie je ani zďaleka takej úrovni, na akú boli fanúšikovia od neho zvyknutí, najmä čo sa týka antukových zápasov. V Monte Carle chýbal pre zranenie a otázny bol aj štart v Barcelone. Je otázne, nakoľko dobre sa dokáže pripraviť na nadchádzajúci grandslamový Roland Garros v Paríži.

Argentínčan Marco Trungelliti postúpil do osemfinále, keď vyradil deviateho nasadeného Nicolasa Jarryho z Čile po víťazstve 7:6 (5) a 6:3. Tretí nasadený Casper Ruud z Nórska prešiel cez Francúza Alexandra Müllera po setoch 6:3, 6:4.

výsledky – 2. kolo:
Alex de Minaur (Aus.-4) – Rafael Nadal (Šp.) 7:5, 6:1, Roberto Bautista Agut (Šp.) – Andrea Vavassori (Tal.-7) 4:6, 6:3, 6:1, Marco Trungelliti (Arg.) – Nicolas Jarry (Čile-9) 7:6 (5), 6:3, Alejandro Davidovich Fokina (Šp.-11) – Tomáš Macháč (ČR) – bez boja, Casper Ruud (Nór.-3) – Alexandre Müller (Fr.) 6:3, 6:4, Dušan Lajovič (Srb.) – Ugo Humbert (Fr.-6) 6:4, 6:4, Jordan Thompson (Aus.-14) – Jaume Munar (Šp.) 6:4, 2:6, 6:4, Fabian Marozsan (Maď.-17) – Luca van Assche (Fr.) 6:0, 3:2 – van Assche skreč

Ako sa zmenili špičkové tenistky po desaťročiach Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
xxx
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal