Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič sfúkol Peruánca a prekonal Nadala. Suverénny bol aj Alcaraz

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

04.06.2023 15:14 , aktualizované: 22:35
Francúzsko Tenis Roland Garros muži Dvojhra... Foto: ,
Novak Djokovič sa teší po víťazstve nad Juanom Pablom Varillasom z Peru.
debata

V nedeľu si v pozícii nasadenej trojky poradil na parížskej antuke s Juanom Pablom Varillasom z Peru 6:3, 6:2, 6:2.

Djokovič vstúpil do zápasu lepšie, keď dvakrát zobral súperovi servis a aj keď vzápätí stratil svoj, získal set 6:3. Druhý a tretí priniesol rovnaký priebeh, Srb si vytvoril náskok a doviedol duel do víťazného konca.

Taylor Fritz Čítajte aj Francúzi opäť vypískali amerického favorita, ten reagoval úsmevom. Po zápase mu zamrzol

Na turnaji stále nestratil ani set a štrnástykrát v sérii sa predstaví vo štvrťfinále turnaja.

Djokovič si zahrá v parížskom štvrťfinále už po sedemnástykrát, čím prekonal Rafaela Nadala (16). Roger Federer sa predstavil medzi najlepšou osmičkou Roland Garros dvanásťkrát.

Miju Katová Čítajte aj Nemilosrdný verdikt v Paríži. Po trafení zberačky loptičiek do hlavy prišla diskvalifikácia

"V prvom rade chcem poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma prišli podporiť. Zápas bol dobrý po všetkých stránkach. Bol to prvý zápas s Juanom a viem o ňom, že je špecialistom práve na antuku.

Vedel som, že musím zbierať body, byť aktívny a nenechať ho hrať dlhé výmeny. Myslím si, že som previedol zatiaľ môj najlepší výkon na turnaji," povedal Djokovič v pozápasovom rozhovore.

Jelena Rybakinová Čítajte aj Dve noci nespala, ťažko sa jej dýchalo. Víťazka Wimbledonu odstúpila z Roland Garros

Pre Srba to bol 60. duel v osemfinále grandslamu, prehral len päťkrát:

„Stojí za tým veľa práce. V súčasnej dobe to vnímam inak, ako pred desiatimi rokmi. Musím sa viac starať o svoje telo, stojí ma to viac síl. Stále mám motiváciu a to ma poháňa ďalej.“

Jeho ďalším súperom bude Rus Karen Chačanov, ktorý v pozícii nasadenej jedenástky zvíťazil nad Talianom Lorenzom Sonegom 1:6, 6:4, 7:6 (7), 6:1. Chačanov sa tak po druhý raz dostal medzi najlepšiu osmičku, v roku 2019 prehral s Rakúšanom Dominicom Thiemom.

Do štvrťfinále sa prebojoval aj Španiel Carlos Alcaraz. Najvyššie nasadený hráč pavúka si v nedeľňajšom osemfinále poradil s turnajovou sedemnástkou Talianom Lorenzom Musettim 6:3, 6:2, 6:2.

Francúzsko Tenis Roland Garros ženy Dvojhra osemfinále Čítajte aj Ukrajinsko-ruský súboj pre Svitolinovú, s Kasatkinovou si ruky nepodali. Kamera však jedno gesto zachytila

Líder rebríčka ATP potvrdil pozíciu favorita a v stretnutí, ktoré trvalo 2:11 hod si pripísal 42 víťazných úderov. Ideálny vstup do zápasu mal však Musetti, ktorý viedol v prvom sete 2:0, no ďalšie minúty už patrili favoritovi.

"Myslím si, že som hral na vysokej úrovni a s veľmi dobrou kvalitou úderov. Koncentrovane som odohral celý zápas od prvej do poslednej loptičky a som veľmi rád, že som prešiel týmto náročným kolom.

Snažím sa nemyslieť na víťazstvo v turnaji. Tieto myšlienky hádžem za hlavu a ide mi o to, aby som iba hral tenis a užíval si to," poznamenal priamo na kurte Alcaraz, ktorý bude v ďalšom zápase čeliť Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi.

Novak Djokovič Čítajte aj Kosovo je srdcom Srbska. Povedal by som to znova, háji sa Djokovič

Ten si v pozícii turnajovej päťky poradil s rakúskym kvalifikantom Sebastianom Ofnerom za 1:50 hod 7:5, 6:3, 6:0.

Ofner vzdoroval favorizovanému Grékovi iba v prvom sete. Počas neho sa dostal do vedenia 2:0 aj 3:1, no napokon prehral prvý set 5:7.

V druhom si Tsitsipas postrážil svoj servis, súperovi vzal podanie v 6. hre a od stavu 5:3 už nestratil ani gem.

Dvadsaťsedemročný Ofner dosiahol na parížskej antuke svoje grandslamové maximum, po ktorom sa posunie v rebríčku ATP na pozíciu okolo 80. miesta. Pre Tsitsipasa ide o tretie parížske štvrťfinále

Muži – dvojhra – osemfinále:

Stefanos Tsitsipas (Gréc.-5) – Sebastian Ofner (Rak.) 7:5, 6:3, 6:0, Carlos Alcaraz (Šp.-1) – Lorenzo Musetti (Tal.-17) 6:3, 6:2, 6:2, Novak Djokovič (Srb.-3) – Juan Pablo Varillas (Peru) 6:3, 6:2, 6:2, Karen Chačanov (Rus.-11) – Lorenzo Sonego (Tal.) 1:6, 6:4, 7:6 (7), 6:1

Tenistky s tetovaniami. Aké na sebe nosí Slovenka? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Niektoré skrývajú pod šatami, ďalšími sa hrdo...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros