Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinsko-ruský súboj pre Svitolinovú, s Kasatkinovou si ruky nepodali. Kamera však jedno gesto zachytila

Ukrajinka Jelina Svitolinová sa prebojovala do štvrťfinále grandslamového turnaja Roland Garros. V nedeľňajšom osemfinálovom zápase si poradila s Ruskou Dariou Kasatkinovou za 1:13 hod 6:4, 7:6 (5).

04.06.2023 14:50 , aktualizované: 22:40
Francúzsko Tenis Roland Garros ženy Dvojhra... Foto: ,
Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová sa teší z víťazstva nad Ruskou Dariou Kasatkinovou a postupu do štvrťfinále Roland Garros.
debata (7)

V súboji o postup medzi najlepšiu štvorku turnaja sa stretne s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou.

Svitolinová vykročila za triumfom nad deviatkou turnaja Kasatkinovou úspešným prvým setom. V ňom dvakrát prelomila súperkino podanie, dostala sa do vedenia 4:1 a po tom, čo následne stratila svoje, si obe hráčky postrážili servis (6:4).

Anna Karolína Schmiedlová Čítajte aj Myslela si, že vyzve Swiatekovú, proti malej Serene má šancu na odplatu. Schmiedlová neprestáva snívať

Druhý set priniesol do stavu 6:6 až osem brejkov, pričom Svitolinová v 10. hre za stavu 5:4 nepremenila mečbal. Ruska v tajbrejku iba doťahovala náskok súperky, ktorá v ňom napokon triumfovala 7:5.

Súperky si po zápase ruky nepodali. Kasatkinová zamierila k empajrovému rozhodcovi skôr a Svitolinovej ukázala zdvihnutý palec:

„Keď som v októbri priviedla na svet našu dcéru, neverila som, že sa dostanem do štvrťfinále grandslamu. Je to špeciálny pocit. Dúfam, že sa mi podarí dostať ešte ďalej,“ cituje AFP manželku francúzskeho tenistu Gaela Monfilsa.

Jej ďalšia súperka Sobolenková zdolala Američanku Sloane Stephensová 7:6 (5), 6:4. Dvojka parížskeho pavúka z Bieloruska začala zápas ideálne a v prvom sete viedla už 5:0.

Američanka však získala päť hier po sebe a úvodné dejstvo napokon dospelo do tajbrejku. V ňom Stephensová viedla 4:2 aj 5:4, no záverečné tri loptičky patrili Sobolenkovej.

Miju Katová Čítajte aj Nemilosrdný verdikt v Paríži. Po trafení zberačky loptičiek do hlavy prišla diskvalifikácia

Druhý set bol od úvodu vyrovnaný. Za stavu 4:4 Sobolenková získala bod pri servise súperky a následne ho potvrdila čistou hrou – 6:4.

Češka Karolína Muchová sa prvýkrát v kariére prebojovala do parížskeho štvrťfinále. V dueli dvoch nenasadených hráčok si poradila s Ruskou Elinou Avanesjanovou 6:4, 6:3.

V boji o semifinále ju čaká ďalšia Ruska Anastasia Pavľučenkovová, ktorá triumfovala nad dvadsaťosmičkou podujatia Belgičankou Elise Mertensovou v troch setoch 3:6, 7:6 (3), 6:3.

Finalistka spred dvoch sezón v treťom zápase za sebou prehrala prvý set. Rovnako ako proti krajankám Ľudmile Samsonovovej a Anastasii Potapovovej však ďalšie dva vyhrala a tretíkrát sa na parížskej antuke dostala minimálne do štvrťfinále.

Ženy – dvojhra – osemfinále:

Arina Sobolenková (Biel.-2) – Sloane Stephensová (USA) 7:6 (5), 6:4, Jelina Svitolinová (Ukr.) – Daria Kasatkinová (Rus.-9) 6:4, 7:6 (5), Karolína Muchová (ČR) – Elina Avanesjanová (Rus.) 6:4, 6:3, Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) – Elise Mertensová (Belg.-28) 3:6, 7:6 (3), 6:3.

Tenistky s najrýchlejším podaním v histórii Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Ich podania presahovali rýchlosť 200 km/h....
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Karolína Muchová #Jelina Svitolinová