Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Paráda v Paríži, Schmiedlová zabojuje o štvrťfinále! Američanke nedala šancu

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji. V 3. kole Roland Garros zdolala americkú kvalifikantku Kaylu Dayovú hladko 6:1, 6:3. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v pondelok proti šiestej nasadenej vlaňajšej finalistke Američanke Cori Gauffovej.

03.06.2023 16:53 , aktualizované: 22:35
Anna Karolína Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová po postupe do osemfinále Roland Garros.
debata (21)

Schmiedlová na parížskej antuke vylepšila svoje grandslamové maximum, ktorým bolo 3. kolo na Roland Garros 2020 a 2014 i na US Open 2015.

Vo francúzskej metropole má vďaka postupu medzi elitnú šestnástku už istú prémiu 240.000 eur pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje už na 73. mieste.

Anna Karolína Schmiedlová Čítajte aj Zápas Schmiedlová - Dayová sme sledovali ONLINE

Najlepšej slovenskej singlistke vyšiel úvod zápasu s Dayovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0.

Schmiedlová mala navrch v dlhých výmenách od základnej čiary a robila oveľa menej nevynútených chýb ako Dayová, ktorá v 2. kole vyradila dvadsiatu nasadenú krajanku Madison Keysovú. V šiestom geme Schmiedlová opäť zobrala Dayovej servis a prvý set sa stal jasne jej korisťou.

Novak Djokovič Čítajte aj Na Djokoviča pískali, Srb sa fanúšikom vysmial. Suverénny Alcaraz je v osemfinále

Na začiatku druhého dejstva Slovenka nevyužila vedenie 2:0, no za stavu 2:2 opäť Dayovú brejkla a zápas už dotiahla do úspešného konca.

V deviatom geme premenila hneď prvý mečbal a dosiahla životný úspech na grandslamovej pôde. Doposiaľ poslednou slovenskou singlovou osemfinalistkou na podujatí veľkej štvorky bola v roku 2018 Dominika Cibulková na US Open. Schmiedlová si víťazstvom nad Dayovou dala darček k sobotňajším meninám.

Vlaňajšia parížska finalistka Gauffová, najbližšia súperka Schmiedlovej, zdolala talentovanú Rusku Mirru Andrejevovú 6:7 (5), 6:1, 6:1.

Swiateková s dvoma kanármi

Obhajkyňa titulu a jednotka turnaja Iga Swiateková suverénnym spôsobom postúpila do osemfinále, v 3. kole zdolala Poľka Wang Sin-jü z Číny 6:0, 6:0.

Swiateková pôsobila od úvodu presvedčivo a duel zvládla za 51 minút.

Jelena Rybakinová Čítajte aj Dve noci nespala, ťažko sa jej dýchalo. Víťazka Wimbledonu odstúpila z Roland Garros

"Som veľmi spokojná, predviedla som dobrý výkon. Nie je jednoduché udržať koncentráciu v takomto zápase, ale som rada, že som zostala disciplinovaná.

Každý bod je pre mňa dôležitý a chcem hrať naplno bez ohľadu na to, aká je situácia. V ťažších dueloch mi to môže pomôcť," uviedla Swiateková priamo na kurte.

Taylor Fritz Čítajte aj Francúzi opäť vypískali amerického favorita, ten reagoval úsmevom. Po zápase mu zamrzol

Stretne sa s Ukrajinkou Lessiou Curenkovou, ktorá zdolala Kanaďanku Biancu Andreescuovú 6:1, 6:1.

Američanka Bernarda Perová sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji. V 3. kole zvíťazila nad Taliankou Elisabettou Cocciarettovou 6:4, 7:6 (2).

V ďalšom dueli ju čaká siedma nasadená Ons Jabeurová. Tunisanka zdolala Olgu Danilovičovú zo Srbska v troch 4:6, 6:4, 6:2.

Ženy – dvojhra – 3. kolo:

Ons Jabeurová (Tun.-7) – Olga Danilovičová (Srb.) 4:6, 6:4, 6:2, Lessia Curenková (Ukr.) – Bianca Andreescuová (Kan.) 6:1, 6:1, Beatriz Haddadová Maiaová (Braz.-14) – Jekaterina Alexandrovová (Rus.-23) 5:7, 6:4, 7:5, Bernarda Perová (USA) – Elisabetta Cocciarettová (Tal.) 6:4, 7:6 (2), Iga Swiateková (Poľ.-1) – Wang Sin-jü (Čína) 6:0, 6:0, Cori Gauffová (USA-6) – Mirra Andrejevová (Rus.) 6:7 (5), 6:1, 6:1, Sara Sorribesová Tormová (Šp.) – Jelena Rybakinová (Kaz.-4) – bez boja

Tenistky s tetovaniami. Aké na sebe nosí Slovenka? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Niektoré skrývajú pod šatami, ďalšími sa hrdo...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Anna Karolína Schmiedlová