Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Incident na Roland Garros: Ukrajinka nepodala ruku svetovej dvojke, tribúny ju vypískali

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

28.05.2023 14:08
779862489 Foto:
Ukrajinku Martu Kosťukovú (v čiernom) vyprevádzali tribúny z kurtu piskotom po tom, ako nepodala po zápase ruku víťaznej Bieloruske Arine Sobolenkovej.
debata (126)

V úvodnom kole zdolala na parížskej antuke v pozícii nasadenej dvojky Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:3, 6:2. Jej ďalšou súperkou bude krajanka Irina Šimanovičová.

„Bol to emočne náročný zápas, ďakujem fanúšikom za podporu. Cítim sa vo forme. Veľmi mi pomohlo, že som v januári získala titul na Australian Open. Dúfam, že aj v Paríži sa dostanem čo najďalej,“ uviedla Sobolenková v prvom interview priamo na kurte.

Kosťuková jej po zápase nepodala ruku, za čo si od fanúšikov vyslúžila piskot a bučanie. K tomu sa po stretnutí vrátila aj víťazka duelu.

„Nechápala som, čo sa deje. Vieme, že Ukrajinky si s nami nepodávajú roku. Ale zdá sa, že diváci boli prekvapení,“ ponúkla svoj pohľad Bieloruska.

Sobolenková si najskôr myslela, že pískajú na ňu. „Rozprávala som sa s mojim tímom, nevedela som, čo robiť. Keď som si uvedomila, čo sa deje, bolo mi to ľúto,“ dodala Bieloruska.

Najväčšie talenty ženského svetového tenisu Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si najväčšie talenty svetového ženského...
126 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Arina Sobolenková