Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uvoľnený Djokovič: Nadal mi nechýba. Slovenka sa lúči s Parížom už v 1. kole

Roger Federer skončil, Rafael Nadal je zranený a Andy Murray uprednostnil Wimbledon. Z tenisových velikánov posledných rokov sa na parížskej antuke predstaví na Roland Garros jediný - Novak Djokovič.

28.05.2023 11:37 , aktualizované: 16:37
Novak Djokovič, Rafael Nadal Foto: ,
K stretnutiu velikánov Novaka Djokoviča a Rafaela Nadala tentokrát v Paríži nepríde.
debata

Pri neúčasti Nadala má srbský tenista jedinečnú príležitosť vylepšiť svoj grandslamový rekord a pokúsiť za získať 23. grandslamový titul. 36-ročný Djokovič pred štartom turnaja vtipkoval, že sa mu uľavilo, keď Španiel nie je v Paríži. Zároveň mu vyjadril veľký rešpekt.

„Úprimne povedané, nechýba mi, že nie je v turnaji. Nerád ho vidím v pavúku Roland Garros,“ uviedol Djokovič počas tlačovej konferencie pred nedeľným štartom podujatia. A nemožno sa mu čudovať.

Collage Maker-27-May-2023-02-04-PM-1844 Čítajte viac Nasleduje kroky slávnej mamy. Dcéra legendárnej Češky absolvuje debut na Roland Garros

Na parížskej antuke sa dlhoroční rivali stretli vo vzájomných dueloch desaťkrát, v ôsmich prípadoch vyhral Nadal. 14-násobný víťaz Roland Garros ale chýba, pretože sa nedal dokopy po januárovom zranení bedrového kĺbu.

Keď Nadal v polovici mája oznámil, že bude v Paríži absentovať, načrtol aj svoju najbližšiu budúcnosť. „Keď oznámil, že je to jeho posledná sezóna, mal som pocit, že s ním odíde aj časť zo mňa,“ priznal Djokovič. Stanovisko Španiela ho primälo rozmýšľať o vlastnej kariére.

Aktuálne majú Nadal a Djokovič na konte 22. grandslamových trofejí. O dva týždne to môže byť inak. „Nie je tajomstvom, že to je hlavný dôvod, prečo ešte hrám. Chcem prekonávať rekordy a zapisovať sa do histórie. Je to motivujúce a inšpiratívne.“

USA New York tenis šport Benčičová dvojhra ženy osemfinále Čítajte viac Veľká výzva pre Slováka: Olympijskú víťazku Benčičovú bude trénovať Lipták

Za najväčšieho konkurenta v boji o triumf na Roland Garros považuje Carlosa Alcaraza. „Je svetovou jednotkou, v tejto sezóne vyhral na antuke veľké turnaje. Teraz je určite najväčším favoritom bez ohľadu na to, že má jeden grandslamový titul a ja 22,“ dodal Djokovič.

Cestu za ďalším odštartuje Srb v pondelok, keď ho v 1. kole čaká Američan Aleksander Kovacevic. Na Roland Garros už skončila jediná Slovenka v nedeľnom programe. Viktória Hrunčáková prehrala s nasadenou dvadsaťosmičkou Belgičankou Elise Mertensovou 1:6, 4:6.

Najkrajšie tenistky za posledných 20 rokov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Caroline Wozniacka - bývalá svetová...
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Roland Garros 2023