Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nasleduje kroky slávnej mamy. Dcéra legendárnej Češky absolvuje debut na Roland Garros

Vďaka postupu z kvalifikácie sa na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros po prvýkrát v kariére predstaví Elizabeth Mandliková, dcéra legendárnej československej reprezentantky Hany Mandlíkovej. Tá turnaj v Paríži v roku 1981 aj vyhrala.

27.05.2023 14:35
Collage Maker-27-May-2023-02-04-PM-1844 Foto:
Hana Mandlíková počas aktívnej kariéry (vľavo) a jej dcéra Elizabeth.
debata

22-ročnú Mandlikovú, ktorá reprezentuje USA, čaká v 1. kole tohtoročného Roland Garros ďalšia kvalifikantka – Švajčiarka Simona Waltertová.

„Telefón mi neustále zvonil. Volala som mame a ona hovorila: 'Ahoj, budem ti musieť zatelefonovať neskôr, pretože som strašne nervózna,“ uviedla tenistka na oficiálnom webe turnaja.

Mikael Ymer Čítajte viac Rupli mu nervy, vyvádzal ako zmyslov zbavený. Diskvalifikácia a vybučanie od divákov

„Vôbec nemohla rozprávať. Asi až za hodinu už bola zase v normále,“ vysvetľovala 118. hráčka svetového rebríčka rozpoloženie slávnej mamy.

Mandlikovú čaká tretí štart v hlavnej súťaži na niektorom z grandslamových turnajov. Vlani pri premiére na US Open postúpila do 2. kola. V januári na Austrlian Open vypadla hneď v úvode.

USA New York tenis šport Benčičová dvojhra ženy osemfinále Čítajte viac Veľká výzva pre Slováka: Olympijskú víťazku Benčičovú bude trénovať Lipták

Aj keď má k tomu zatiaľ veľmi ďaleko, jej cieľom je slávnu mamu jedného dňa prekonať. „Musím zvládnuť viac ako tie jej štyri grandslamy, alebo vyhrať Wimbledon, pretože jej sa to nepodarilo,“ uviedla Mandliková.

Tenisu sa venuje aj jej dvojča Mark Vilem. „Teraz študuje na univerzite v Oklahome a mohol by tiež vyskúšať profesionálny tenis. Má veľký talent,“ skonštatovala tenistka, ktorej mama má okrem českého aj austrálske občianstvo a žije hlavne na Floride.

Tenistky s najrýchlejším podaním v histórii Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Ich podania presahovali rýchlosť 200 km/h....
debata chyba