Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vtipná historka Federera na odpočinku: Pomýlili si ma s Nadalom a ani fotku nechceli

Už osem mesiacov si fenomenálny švajčiarsky tenista Roger Federer užíva športový dôchodok. Začiatkom týždňa odpovedal na Twitteri na zvedavé otázky fanúšikov a poskytol vtipné reakcie a reagoval aj na vážne témy.

25.05.2023 10:19
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer vyzerá spokojne a oddýchnuto.
debata

Mnohí priaznivci chceli vedieť, či rodákovi z Bazileja nechýba život vrcholového športovca a tvrdý tréning. „Šialeným spôsobom mi chýba všetko, čo sa toho týka. Celé roky som ani nevedel, aký je deň v týždni – okrem toho, že v pondelok sa turnaj začínal a v nedeľu sa končil,“ odpovedal Federer.

Navždy mu budú chýbať aj fanúšikovia, veľké štadióny a vzrušenie z dramatických zápasov. Koniec kariéry však prináša aj výhody. „Prvýkrát túto zimu som si užil lyžovanie s rodinou,“ píše 20-násobný grandslamový šampión. Opadol z neho aj všetok tlak: „Bolo to, ako keby mi z pliec zvesil náklad.“

nepoužívať, najbohatší športovci Čítajte viac Padol rekord. Zverejnili nový rebríček najlepšie zarábajúcich športovcov, Federer je raritou

Na podujatí formuly 1 v Miami sa Federerovi stala vtipná príhoda. Pomýlili si ho s najväčším konkurentom. „Prišiel za mnou muž a spýtal sa: ‚Pán Nadal, môžem sa s vami odfotiť?‘ Keď som mu povedal, že nie som Nadal, ospravedlnil sa a odišiel bez toho, aby sa odfotil,“ uviedol Federer.

Legendárne zápasy medzi Švajčiarom a Španielom sú veľkou témou počas väčšej časti otázok a odpovedí. „Chýba ti hrať proti Nadalovi?“ pýta sa jeden z fanúšikov.

„Áno a nie,“ odpovedá Federer so žmurkajúcim smajlíkom. Tým zrejme narážal na nepriaznivú bilanciu proti veľkému rivalovi. Federer vyhral vo vzájomných zápasoch 16-krát, Nadal 24-krát.

Novak Djokovič Čítajte viac Spoveď Djokoviča o najväčších rivaloch. Nadala som videl častejšie, ako vlastnú matku

Na otázku fanúšika, akú radu by bývalá tenisová hviezda dala mladému športovcovi, odpovedá: „Musíte sa obklopiť tými správnymi ľuďmi, pozorne počúvať a rýchlo sa učiť.“

Aj po bolestivých porážkach si z týchto skúseností treba zobrať ponaučenie: „Treba ísť ďalej a nezdržiavať sa v tom príliš dlho. Musíte sa učiť a vidieť pozitívne stránky, pretože vždy sa niečo vyskytne,“ dodal Federer.

Rozruch v Ríme i v New Yorku. Federerovci s deťmi Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Začiatkom apríla sa Roger Federer s manželkou...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roger Federer