Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešportové ťahy na kurte. Elitný tenista dostal vyššiu pokutu, ako je jeho zárobok v sezóne

Francúzsky tenista Hugo Gaston dostal od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) pokutu vo výške 144-tisíc eur za štvrtý prípad nešportového správania sa počas zápasu v tejto sezóne.

23.05.2023 12:41
Hugo Gaston Foto: ,
Hugo Gaston.
debata

Ide pritom o vyššiu sumu, ako 22-ročný rodák z Toulouse získal v aktuálnej sezóne na odmenách, zarobil totiž zatiaľ iba približne 111-tisíc eur.

Mladík sa voči trestu odvolal a vedenie okruhu mu pokutu podmienečne znížilo o polovicu. Ak sa do konca roka už nepreviní, zaplatí iba 72-tisíc eur.

Italy Tennis Open Čítajte aj Ruky si nepodali. Ukrajinka uspela v súboji s Ruskou, zahrá si prvé veľké finále. Triumf venovala vlasti sužovanej vojnou

Ak však bude pokračovať v nešportovom správaní, pri každom ďalšom priestupku sa jeho pokuta zdvojnásobí.

Podľa agentúry AP podnetom pre udelenie pokuty bolo, že sa mladý Francúz v závere apríla na turnaji v španielskom Madride v súboji proti Chorvátovi Bornovi Čoričovi hádal s rozhodcom. Žiadal od neho, aby zrušil podľa neho neplatný bod pre súpera a nariadil opakovanie výmeny.

Hugo Gaston porušil etický kódex aj tým, že počas výmeny vybral z vrecka loptičku a hodil ju na kurt.

Francúz bol v singlovom rebríčku ATP zatiaľ najvyššie na 58. priečke, aktuálne mu patrí 108. miesto. V tomto roku má na hlavnom okruhu bilanciu dve víťazstvá a päť prehier.

Na blížiacom sa grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži si zahrá vďaka voľnej karte od organizátorov.

Na podujatiach „veľkej štvorky“ je jeho maximum účasť vo 4. kole dvojhry práve na parížskej antuke z roku 2020, vlani tam vypadol v 3. kole.

Tenisoví boháči. Ako sú na tom Slováci a Slovenky? Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Získali kvantum trofejí, zarobili desiatky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Hugo Gaston