Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šestnásť mŕtvych detí a učiteľka. Hviezdny tenista prežil masaker v Dunblane. Prvýkrát o ňom prehovoril

Dvojnásobný wimbledonský víťaz Andy Murray v dokumente BBC po prvýkrát prehovoril o masakre v jeho rodnom Dunblane. Tenis sa pre neho stal únikom pred tragédiou, ktorej sa len tesne vyhol.

04.05.2023 19:15
Andy Murray Foto: ,
Škótsky tenista Andy Murray prehovoril o tragickej spomienke z detstva.
debata

Krviprelievanie na základnej škole v Dunblane sa odohralo v roku 1996, keď mal Murray deväť rokov. Útočník vtedy zabil 16 detí a učiteľku.

Britská tenisová hviezda teraz po prvýkrát priznala, že poznala v tom čase 43-ročného vraha Thomasa Hamiltona a dokonca sa s ním viezla v jednom aute.

Andy a jeho brat Jamie boli v marci 1996 v triede, keď Hamilton vtrhol do telocvične základnej školy ozbrojený štyrmi ručnými zbraňami a 700 nábojmi. Po tom, ako zabil študentov a učiteľku otočil zbraň aj proti sebe.

Daria Kasatkinová Čítajte viac Opäť sa vzbúrila proti domovine. Ruska Kasatkinová chápe pozápasové gesto ukrajinskej súperky

Bývalá svetová jednotka sa v minulosti len krátko zmienila o tragédii v Dunblane v programe BBC v roku 2013. No nikdy nepovedala, že vraha pozná.

V poslednom dokumente nedokázal o incidente rozprávať z očí do očí a namiesto toho nechal režisérovi iba hlasovú správu, kde spomína na masaker.

Novak Djokovič Čítajte viac Srbský nacionalista sa "predviedol." Keď si prezident myslel, že kamery sú vypnuté, brutálne urážal Djokoviča

Murrayho matka prezradila, že Andyho trieda zamierila v čase útoku do telocvične. Ale keď počula skupina žiakov klub, otočili sa a vyhli sa tak krviprelievaniu.

Vláda Spojeného kráľovstva zasiahla po Dunblane, najsmrteľnejšej masovej streľbe v modernej britskej histórii, prijatím prísnych zákonov o zbraniach. Odvtedy sa na ostrovoch nič podobné nestalo.

Najväčšie talenty ženského svetového tenisu Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si najväčšie talenty svetového ženského...
debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Dunblane