Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blíži sa koniec Nadalovej kariéry snov? Jeho strýko prezradil, kedy sa vráti na kurty

Naposledy odohral španielsky tenisový velikán Rafael Nadal súťažný zápas 18. januára. Zahraničné médiá často spomínajú, že by 37-ročná hviezda mohla pre vysoký vek a problémy so zraneniami čoskoro ukončiť kariéru. Jeho strýko Toni Nadal to odmietol.

01.05.2023 09:30
Rafael Nadal Foto:
Je otázne, v akej forme sa Rafael Nadal predstaví po vyše trojmesačnej prestávka na májových turnajoch v Ríme a na Roland Garros v Paríži.
debata

22-násobný grandslamový víťaz bude čoskoro pripravený a bude štartovať na Roland Garros v Paríži. Uviedol to jeho bývalý tréner a strýko Toni Nadal vo vyhlásení pre Radio Marca.

„Už chce súťažiť, ale do návratu mu ešte kúsok chýba. Rafa bude hrať v Paríži. Koľko tam toho bude môcť odviesť závisí od toho, ako bude trénovať v najbližších týždňoch a čo dokáže v Ríme,“ povedal Toni. Prezradil tak, že Nadala uvidíme po prvýkrát na antuke v tomto roku v Ríme, kde turnaj začína od 10. mája.

1. Monika Selešová Čítajte viac Od útoku na Selešovú ubehlo 30 rokov. Svedkovia pri príležitosti výročia podrobne opísali, čo sa v ten deň stalo

K množiacim sa špekuláciám ohľadom blízkeho ukončenia kariéry zaujal Toni Nadal rázny postoj. "Neuvažuje o odchode do športového dôchodku, chce sa len dobre zotaviť a pokračovať v kariére, pretože tento šport stále miluje,“ uzavrel Toni Nadal.

Rafael Nadal vynechal pre problémy s bedrovým ohýbačom praktický celú prvú tretinu sezóny. Na začiatku roka sa predstavil na podujatí národných tímov United Cup v Austrálii, kde prehral s Britom Cameronom Noriem 6:3, 3:6, 4:6 aj s domácim Alexom de Minaurom 6:3, 1:6, 5:7.

Andrej Martin Čítajte viac Úmyselný doping odmieta. Martin dostal za pozitívny test tvrdý dištanc

Veľa vody nenamútil ani na Australian Open – v 1. kole ešte vyradil Brita Jacka Drapera po setoch 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 no zranený už nezvládol ďalšiu prekážku, ktorou bol Američan Mackenzie McDonald (4:6, 4:6, 5:7).

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Rafael Nadal #Roland Garros #tony nadal