Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal stihne Roland Garros, nebude však v top forme, tvrdí strýko Toni

Španielsky tenista Rafael Nadal, ktorý sa zotavuje zo zranenia bedrového kĺbu, by mohol stihnúť štart na tohtoročnom Roland Garros (28. mája - 11. júna).

25.04.2023 15:00
Rafael Nadal, Toni Nadal Foto: ,
Rafael Nadal so strýkom Tonim po triumfe na Roland Garros.
debata (6)

Jeho strýko a bývalý dlhoročný tréner Toni Nadal verí, že rekordný štrnásťnásobný šampión z parížskej antuky sa predstaví na grandslamovom turnaji vo francúzskej metropole, i keď zrejme nebude v optimálnej forme.

„Rafa sa stále zotavuje zo zranenia. Myslím si, že už nebude dlho trvať, kým začne opäť súťažiť,“ uviedol Toni Nadal pre španielsku televíziu TVE a dodal: „Samozrejme, nemôžeme si klamať – do Paríža pricestuje bez dobrej prípravy. Od 10. januára neodohral ani jeden zápas.“

Rafael Nadal minulý týždeň oznámil, že po odhlásení sa z turnajov v Monte Carle a Barcelone musí odvolať aj svoju účasť na tohtotýždňovom podujatí v Madride. Jeho zdravotné problémy vyvolávajú obavy, či sa bude môcť v máji zúčastniť na Roland Garros.

Tridsaťšesťročný Španiel si zranil ohýbač bedrového kĺbu počas zápasu s Američanom Mackenziem McDonaldom v 2. kole Australian Open a od januára preto neodohral žiadny súťažný zápas.

Pôvodne mala liečba trvať maximálne dva mesiace, ale situácia sa skomplikovala. Musel tak vyskúšať iný druh liečby, informovala agentúra AFP.

Tenisoví boháči. Ako sú na tom Slováci a Slovenky? Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Získali kvantum trofejí, zarobili desiatky...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros #Toni Nadal