Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčan v semifinále, v rebríčku si výrazne polepší. Prekvapenie na úkor Djokoviča

Slovenský tenista Alex Molčan postúpil už do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP 250 v bosnianskej Banja Luke.

21.04.2023 14:14 , aktualizované: 19:15
Alex Molčan Foto:
Alex Molčan.
debata (6)

V prvom štvrťfinále zdolal Srba Lasla Djereho 6:2, 4:6, 7:5. Molčan v prvom sete nepustil Srba ani k jedinému brejkbalu.

Naopak, premenil oba, ktoré mal k dispozícii a to v štvrtej a záverečnej ôsmej hre. Druhý set priniesol vyrovnaný priebeh, rozhodlo sa v siedmom geme, v ktorom Molčan ako jediný stratil podanie.

V treťom tuhý boj pokračoval. Molčan prelomil súpera na 4:2, no Srb ihneď kontroval rebrejkom. Potom dokázal súperovi vziať servis Djere na 5:4 a podával na víťazstvo.

14. Rafael Nadal Čítajte viac Začiatok konca? Nadal síce stále nehrá, no je ako dieselový motor, tvrdí legenda

Lenže Molčan reagoval taktiež rebrejkom a hneď pri ďalšej príležitosti naopak súperovi servis vzal a ukončil zápas hneď po prvom mečbale.

Slovenský tenista bol pred turnajom na 73. mieste svetového rebríčka. Vďaka postupu medzi kvarteto najlepších sa posunie najmenej o šestnásť miest. Jeho súperom v boji o postup do finále bude Rus Andrej Rubľov.

„Bol to ťažký zápas, najmä tretí set. Laszlo v ňom hral veľmi dobre. Viedol som síce 4:2, no začal ma ničiť forhendami. Podarilo sa mu brejknúť ma späť, vyhrával dokonca 5:4 a podával na víťazstvo. Bol som na seba naštvaný, no neprestával som bojovať. Som rád, že sa to vyplatilo,“ citovala slová Molčana oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Daniil Medvedev Čítajte viac Okej, pozri sa do zrkadla! Medvedev si podal pobúreného Zvereva, „najneférovejšieho“ Rusa bráni legenda

V súboji proti Djeremu hral Molčan po prvý raz na centrálnom kurte: „Publikum bolo výborné, aj keď dnes nebolo na mojej strane. Verím, že v nasledujúcich zápasoch budú fandiť aj mne. Tunajšie podmienky mi vyhovujú, teším sa na ďalší súboj.“

Už svoju semifinálovú účasť hodnotí dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra pozitívne: „Semifinále je pre mňa dobrý výsledok. Začiatok sezóny mi veľmi nevyšiel, troška som sa na kurte trápil. Konečne nachádzam späť stratený rytmus. Verím, že na takomto podujatí už každý môže zdolať každého, uvidíme, ako mi to pôjde v nasledujúcom zápase.“

O prekvapenie sa postarala svetová jednotka. Srbský tenista Novak Djokovič sa s účinkovaním na antukovom turnaji ATP v bosnianskej Banja Luke rozlúčil už vo štvrťfinále.

V pozícii nasadenej jednotky prekvapujúco prehral so svojím krajanom Dušanom Lajovičom 4:6, 6:7 (6). V predchádzajúcich dvoch vzájomných dueloch s Lajovičom stratil líder svetového rebríčka iba štyri gemy, no v piatok ťahal za kratší koniec.

dvojhra – 2. kolo:
Dušan Lajovič (Srb.) – Novak Djokovič (Srb.-1) 6:4, 7:6 (6), Alex MOLČAN (SR) – Laslo Djere (Srb.) 6:2, 4:6, 7:5, Andrej Rubľov (Rus.-2) – Damir Džumhur (BaH) 7:5, 6:3

Kúzelná Maria Šarapovová. Stále krajšia a krajšia Fotogaléria - 52 fotiek Všetky fotky
Maria Šarapovová, najslávnejšia ruská tenistka,...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Bosna a Hercegovina #Alex Molčan #Banja Luka